MTI 2019.10.16 15:34 Frissítve: 2019.10.17 13:17

Sportjog: Versenyzőink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk – Szabó Tünde

A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

Szabó Tünde szerint nagyon fontos a sportolók érdekvédelme (Fotó: Koncz György, archív)

 

Az államtitkár a TF és a Magyar Jogász Egylet közös sportjogi konferenciáján tartott tájékoztatót „A sportsérültek jogairól hazai és a nemzetközi gyakorlatban” címmel, és kifejtette: a szövetségek sportágspecifikus egészségügyi szabályzatának tartalmaznia kell a sportsérülések megelőzésére, a sportegészségügyi ellátásra, valamint a sportbiztosításra vonatkozó sportági előírásokat is.

„Az állami sportigazgatás számára is rendkívül fontos, hogy csökkentsük a sportolók hosszú távú, esetlegesen maradandó sérüléseinek a lehetőségét, ehhez szükség van a megfelelő információk átadására, illetve a sportági szabályzatok betartására” – mondta Szabó Tünde.

Az államtitkár hozzátette, hogy a sport területe rendkívül gyorsan fejlődik, ez pedig a sportolók eredményorientáltságát is növeli, ezért meg kell szüntetni az esetleges joghézagokat sportjogi és egészségügyi jogi területen.

„Egy-egy sérülés negatív hatással van az általános fizikai és egészségügyi állapotra, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás a lehetséges sérülésekre, azok megelőzésére és a rendelkezésre álló orvosi segítségre” – emelte ki előadásában Szabó Tünde.

A Testnevelési Egyetemen zajló konferencia szerda késő délután ér véget.

2019.11.11 19:25:01

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Ennek pedig sok eszköze lehet, közülük is a legfontosabb, legnagyobb vállalkozás az egyre erőteljesebben szerveződő »összmagyar játékok«, avagy »a magyarok világjátéka«.

2019.11.11 19:22:45

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az év mérkőzése a Wales elleni meccs.

2019.11.11 17:13:47

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Faludi Viktória sportpszichológust a legnagyobb bajnokok is elfogadják.

2019.11.09 22:17:12

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szaknyelven szólva azzal vonhatjuk meg a konklúziót, hogy a sakk itthon lépéskényszerbe került, de akármit húz, pattnál többre nemigen juthat.