Sportexpo: a háromnapos kiállítás, ahol a sport életre kelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 15:15
null
Látványos elemekkel tarkított rendezvény volt<br />
Május első hétvégéje idén nem csupán az édesanyákról és a ballagókról szólt, hanem a magyar sport ünnepéről is, hiszen színes programokkal várta a látogatókat az első hazai Sportexpo Kiállítás és Vásár, amely május 3. és 5. között került megrendezésre a Hungexpo területén. (x)

A kezdeményezés azzal a szándékkal indult útjára, hogy először Magyarországon egy helyen és egy időben hozza össze a sportban dolgozókat és a sport iránt érdeklődőket; lehetőséget biztosítva ezáltal a sportszakma színe-javának a bemutatkozásra.

Olimpiai bajnokok, a hazai sportélet neves szakemberei, edzők, szövetségek, egyesületek, gyártók, forgalmazók, szolgáltatók népszerűsítették a sport szeretetét és az egészségtudatos életmódot. A cél a hazai lakosság szemléletének formálása és figyelmének ráirányítása arra, hogy a sportnak, a rendszeres testmozgásnak és rekreációnak kulcsszerepe van az egészségmegőrzésben, a mindennapi stressz eredményes leküzdésében, a kiegyensúlyozott életben.

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Kiss Norbert, az EMMI ifjúságért és sportért felelős államtitkár-helyettese, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója és Rédei Viktor rendezvényigazgató is, majd színes programokkal, sportágválasztókkal, olimpikonok élménybeszámolóival és nyereményjátékokkal szórakoztatták az érdeklődőket. A fellépők között találkozhattunk Farkas Bertalannal és a Rippel fivérekkel, Módos Péter és Bárdosi Sándor olimpikon birkózóinkkal.

A nagyszínpad szombat esti fellépőiként a Vastag testvérek adtak fergeteges koncertet. Az All You Can Move standjánál Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízipólós és Tokaji Viktor 210-szeres jégkorong-válogatott játékos tartott beszámolót sportsikereiről, majd dedikált a közönség nagy örömére.

Napjaink új és népszerű mozgásformáit (jumping fitness a Villa Grande jóvoltából, Thor Gym cardio box és Hunbars bemutató, Brazil Kulturális Központ capoiera, Dollhouse rúdtáncbemutató, Sugar Fitness GrandUp, Sparrowbag, Kyra és a Nílus Gyöngyei Hastánc Stúdió hastánc karibi show) az AYCM csapata hozta el és mutatta be nagyérdeműnek, akik örömmel kapcsolódtak be a hangulatos bemutatókba.

Spiller István, Kiss Gergely és Tokaji Viktor
Spiller István, Kiss Gergely és Tokaji Viktor

A test mellett a stresszkezelés és a táplálkozás is előtérbe került az AYCM sportpass csapata révén: szakértők adtak dietetikai, edzési és stresszkezelési tanácsokat, valamint MET terápiával, masszázzsal töltődhettek az AYCM-hoz látogatók.

Csisztu Zsuzsa sporttörténeti sikereiről mesélt és hangsúlyozta az egészségtudatos életvezetés jelentőségét, vasárnap délután pedig Janicsák Veca lépett fel és dedikált lelkes rajongóinak az AYCM standjánál.

A háromnapos rendezvényen a Paralimpiai Bizottság és a Magyar Öttusa Szövetség is bemutatkozott és lehetőség volt komplex egészségügyi szűrővizsgálaton való részvételre is. A változatos programok mellett értékes ajándékokkal és élménnyel távoztak a kilátogatók, akik között fiatalok és idősebbek, családosok és baráti társaságok, aktív életet élők és a sportot most kezdők egyaránt megfordultak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik