SZ. M. 2020.09.14 22:29

Sallai Roland gólokat vár magától; Sztáredző a hokiválogatottnál

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.A bátorság már megvan, ám a higgadtság még hiányzik a Freiburg és a válogatott támadójából, aki úgy véli, a két Nemzetek Ligája-meccsen mindenki átérezte, mit jelent címeres mezben futballozni. Tisztában van vele, hogy a helyzetkihasználásban javulnia kell, ezért a jövőben gólokat, gólpasszokat vár magától. Sallai Rolanddal Babják Bence beszélgetett.

„Nem vagyunk esélytelenebbek” – mondja a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtezőre készülő Ferencváros bomba formában lévő támadója, Tokmac Nguen. Az elmúlt öt tétmérkőzésén hét gólt szerző játékost Borbola Bence kérdezte.

Sztáredző a jégkorong-válogatottnál. A 60 éves Sean Simpson igazán nagy fogás, a svájciak vele nyertek hét évvel ezelőtt világbajnoki ezüstöt. Pusztai Viola és Szűcs András írása.

Egymásra mutogatnak. Az élmenők a hátsó traktust, az üldözők az elsőket, a versenyigazgató a mezőnyt, a pilóták egy része pedig a versenyirányítást okolja a mugellói tömegbalesetért, amelyben így nincs konkrét felelős. A Formula–1 Toszkán Nagydíjának visszhangjait Zsoldos Barna foglalta össze.

Dominic Thiem álma beteljesült. A két ideges, remegve játszó teniszező közül az osztrák egy hajszállal jobban bírta a nyomást a német Alexander Zverevnél a US Open döntőjében, s ez elég is volt pályafutása első GS-sikeréhez.

A szokottnál korábban megkezdte az alapozást az olimpia évére Kárász Anna, aki a falakat és az evezési technikáját is csiszolta a versenymentes hónapokban. A világbajnok kajakossal Pircs Anikó készített interjút.

2020.10.27 19:05:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A derék japánoknak mintha nem lenne szerencséjük a játékokkal: a háromból ez már a második olyan nyári olimpia, amellyel problémáik adódnak.

2020.10.24 20:38:44

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„A kapa, a kasza, a metszőolló megtette a hatását, a fogásomat nem lehetett csak úgy lebontani."

2020.10.23 23:41:45

Egyéb egyéni THOMAS BACH

ALAPVONAL. A sportolók a kiválóság, a szolidaritás és a béke értékeit képviselik. Ezt a befogadást és a kölcsönös tiszteletet azáltal is kimutatják, hogy politikailag semlegesek a játéktéren és az ünnepségek során.

2020.10.21 10:27:17

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

„Egyik szakmai csúcsomnak a veszprémi kézilabdázó Éles József visszatérését tartom."

2020.10.19 22:04:08

Egyéb egyéni L. P. I.