Ryder-kupa: Sir Alex Ferguson követte Pep Guardiolát

Vágólapra másolva!
2014.09.24. 12:38
null
Európai csapatkép: Sir Alex Ferguson balján Paul McGinley kapitány, az ülők bal szélén Rory McIlroy (Fotó: ‏@rydercupEUROPE)
Európa golfválogatottja a házigazda Skócia sportlegendáját, Sir Alex Fergusont, a Manchester United korábbi menedzserét is elcsábította annak érdekében, hogy sikerüljön legyőzni az Egyesült Államokat a pénteken kezdődő Ryder-kupán.

 

Sir Alex Ferguson amolyan ráhangoló, motivációs beszédet tartott kedd este az európai játékosoknak, akik közül különösen a világelső Rory McIlroy volt lelkes.

„Micsoda gyakorlónap, amelynek végén nem mással, magával Sir Alex Fergusonnal beszélgethettünk. Boldog kisfiúként feküdtem le utána” – tweetelte az MU-szurkoló északír golfozó, aki a helyi sajtónak néhány részletet is elárult.

„Nekem, mint Manchester United-drukkernek, eddig ez a hét csúcspontja. Csak ültem ott, és le sem tudtam venni a szemem róla. Félelmetes volt arra gondolni, hogy korábban hétről hétre így motiválta a manchesteri focistákat is. Mintha delejeztek volna a szavai. Korábbi nagy meccseket elevenített fel, beszélt néhány nagy egyéniségről, aki a keze alatt dolgozott, élmény volt hallgatni. Lenyűgöző előadó, amikor nála volt a szó, egy pisszenés sem hallatszott a szobában.”

„Jó tizenöt évvel ezelőtt már golfoztam vele, és már akkor tapogatóztam nála, amikor felkértek európai kapitánynak – indokolta Ferguson meghívását Paul McGinley, az európaiak kapitánya. – Mindig is szerettem, ahogyan a csapatai játszanak, és minél többször találkoztam vele, annál nagyszerűbb sportembernek tartottam.”

Ferguson előtt Pep Guardiola (2012) és a walesi rögbis legenda, Gareth Edwards (2010) intézett verseny előtti szózatot az európai csapat tagjaihoz – mindkét kezdeményezés bejött, a sztárvendégek szavait „diadalmas tettek” követték.

A szerda és a csütörtök még az edzéseké, a Ryder-kupa versenyprogramja pénteken kezdődik meg a skóciai Gleneagles Hotel golfpályáján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik