S. T. J. 2019.09.07 23:39 Frissítve: 2019.09.08 00:43

Rossi segítője érzi, hogy megbecsülik; Exkluzív interjú Didier Drogbával

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

 

Cosimo Inguscio, Marco Rossi „örökös” segítője nyilatkozott lapunknak a Szlovákia elleni közelgő Eb-selejtező kapcsán. Az olasz szakember hét és fél éve érkezett Magyarországra, és most bevallotta, fogalma sem volt, hogyan fogadják majd a magyarok. Inkább arra számított, hogy nehéz lesz megtalálni a közös hangot, ehhez képest jóformán az első naptól kezdve azt érzi, hogy megbecsülik. Szóba került az is, mikor Rossi eltiltása miatt első számú vezetőként irányította a válogatottat.

Alapos verést kapott saját közönsége előtt, Nagyszombatban Európa-bajnoki selejtezőn a szlovák labdarúgó-válogatott. Az együttes kapusa, Martin Dúbravka a négy kapott gólt ellenére is elfogadható teljesítményt nyújtott, de ez a legkevésbé sem vigasztalja a Newcastle légiósát. A 30 éves játékos elmondta, megnézték a montenegrói–magyar felkészülési meccset, de szerinte annak a hétfői budapesti mérkőzés szempontjából nincs jelentősége. Hogy elégedett lenne-e egy döntetlennel, azt is elárulta a kapuvédő.

Monzában készített exkluzív interjút Didier Drogbával munkatársunk. Az elefántcsontparti futball-legenda a Nemzetközi Automobil-szövetség meghívására érkezett az F1-es Olasz Nagydíjra. A Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon hiányzik neki a futball, és ez így marad egész hátralévő életében. Ám a pályafutása véget ért, muszáj volt új fejezetet nyitnia, s arról is beszélt, ebbe belefér-e az is, hogy szülőhazája labdarúgó-szövetségének elnöke legyen.

Junior-mellékletünkben foglalkozunk a belga székhelyű Double Pass cég legújabb, a hazai futballakadémiák és utánpótlás-nevelő műhelyekről készített jelentésével. Az anyag a szakmai helyzetelemzés mellett számos, a fejlődés érdekében megfogalmazott ajánlást is tartalmaz. A cég klaszterekbe sorolta a górcső alá vett akadémiákat. Cikkünkből kiderül, hol dolgoznak a legjobban, de az is, melyek azok a centrumok, ahol a munka színvonala alapján nem érik el az akadémiai minősítést.

 

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.