S. T. J. 2019.09.07 23:39 Frissítve: 2019.09.08 00:43

Rossi segítője érzi, hogy megbecsülik; Exkluzív interjú Didier Drogbával

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

 

Cosimo Inguscio, Marco Rossi „örökös” segítője nyilatkozott lapunknak a Szlovákia elleni közelgő Eb-selejtező kapcsán. Az olasz szakember hét és fél éve érkezett Magyarországra, és most bevallotta, fogalma sem volt, hogyan fogadják majd a magyarok. Inkább arra számított, hogy nehéz lesz megtalálni a közös hangot, ehhez képest jóformán az első naptól kezdve azt érzi, hogy megbecsülik. Szóba került az is, mikor Rossi eltiltása miatt első számú vezetőként irányította a válogatottat.

Alapos verést kapott saját közönsége előtt, Nagyszombatban Európa-bajnoki selejtezőn a szlovák labdarúgó-válogatott. Az együttes kapusa, Martin Dúbravka a négy kapott gólt ellenére is elfogadható teljesítményt nyújtott, de ez a legkevésbé sem vigasztalja a Newcastle légiósát. A 30 éves játékos elmondta, megnézték a montenegrói–magyar felkészülési meccset, de szerinte annak a hétfői budapesti mérkőzés szempontjából nincs jelentősége. Hogy elégedett lenne-e egy döntetlennel, azt is elárulta a kapuvédő.

Monzában készített exkluzív interjút Didier Drogbával munkatársunk. Az elefántcsontparti futball-legenda a Nemzetközi Automobil-szövetség meghívására érkezett az F1-es Olasz Nagydíjra. A Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon hiányzik neki a futball, és ez így marad egész hátralévő életében. Ám a pályafutása véget ért, muszáj volt új fejezetet nyitnia, s arról is beszélt, ebbe belefér-e az is, hogy szülőhazája labdarúgó-szövetségének elnöke legyen.

Junior-mellékletünkben foglalkozunk a belga székhelyű Double Pass cég legújabb, a hazai futballakadémiák és utánpótlás-nevelő műhelyekről készített jelentésével. Az anyag a szakmai helyzetelemzés mellett számos, a fejlődés érdekében megfogalmazott ajánlást is tartalmaz. A cég klaszterekbe sorolta a górcső alá vett akadémiákat. Cikkünkből kiderül, hol dolgoznak a legjobban, de az is, melyek azok a centrumok, ahol a munka színvonala alapján nem érik el az akadémiai minősítést.

 

2019.09.19 21:39:13

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen feltörekvő hazai tehetségtől sem vette el a helyet.

2019.09.18 21:49:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ez a jövő – esszük, nem esszük, nem kapunk mást. És ne tévedjünk: az éhhalált választóknak még az emlékét sem igen fogják megőrizni.

2019.09.16 16:30:55

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Arkagyij Dvorkovicsnak tetszenek a magyar kezdeményezések és támogatni akarja őket.

2019.09.17 19:28:46

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Lőrincz Tamás minden idők egyik legjobb magyar birkózója.

2019.09.17 09:46:38

Egyéb egyéni B. L.

Olimpikonok a szurkolói zónában.