Rio 2016: újabb kvóta - Sidi Péter kijutott az olimpiára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 08:22
null
Sidi Péternek Londonban nem jött össze, most Rióban is megpróbálhatja (Fotó: NS-archív)
A világ- és Európa-bajnok puskás Sidi Péter indulási jogot szerzett a jövő évi riói olimpiára, miután a dél-koreai Csangvonban rendezett világkupaversenyen megnyerte a férfi légpuska számot.

A Magyar Sportlövők Szövetségének pénteki tájékoztatása szerint a fináléban Sidi 208.2 körrel nyerte meg a férfi légpuskások számát.

A magyar versenyző 627.6 körrel az ötödik helyen került a nyolcas döntőbe, de mivel a fináléban minden elölről kezdődött, az alapversenyben elért helyezési számnak nagy jelentősége nem volt.

A másik magyar, Péni István kilencedik lett 625.7 körrel, számára 3 tizeden múlt a döntőbe kerülés.

Sidi a harmadik magyar sportoló, aki kvótát szerzett Rióra. Korábban az ugyancsak sportlövő Tobai-Sike Renáta a granadai világbajnokságon a sportpisztolyosok versenyében elért harmadik helyével harcolta ki a részvétel jogát, míg a vitorlázó Berecz Zsombor a szintén szeptemberi santanderi vb-n finn dingiben – amelyben 12 kvótát osztottak – az országok sorrendjében a 11. lett, kivívva ezzel az ötkarikás indulás lehetőségét.

Természetesen már több indulási joggal is számolhatunk, az úszók közül például 13-an is teljesítették az olimpiai A-szintet. Azt azonban később jelöli ki a szövetség (pontosabban a szövetségi kapitány), hogy ki, és milyen számban indulhat Brazíliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik