HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2016.03.30 20:32

Rio 2016: Sidi három, Tobai-Sike két számban indul

A Magyar Sportlövőszövetség elnöksége szerdai ülésén elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány riói olimpiára vonatkozó javaslatát, mely szerint férfi puskában Sidi Péter, női pisztolyban pedig Tobai-Sike Renáta indul majd minden számban.

HIRDETÉS

Az augusztusi nyári játékokra nyolc magyar sportlövő szerzett indulási jogot, a kérdés az volt, hogy a három férfi puskás és a három női pisztolyos közül ki melyik számban szerepelhet majd Brazíliában, mivel a szabályok szerint versenyszámonként egy országból csak ketten indulhatnak.

Győrik Csaba a szerdai ülésen azt javasolta, hogy férfi puskában az ötödik olimpiájára készülő világ- és Európa-bajnok Sidi lőhessen 10 méteren, illetve 50 méteren fekvőben és összetettben is, míg az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István összetettben és légpuskában, Szabián Norbert pedig fekvőben induljon.

Női pisztolyban a 10 méteres versenyben a februári győri Európa-bajnokságon döntős Egri Viktória és a világbajnoki ötödik Tobai-Sike, míg sportpisztolyban az Eb-győztes Csonka Zsófia és Tobai-Sike indul.

„Számomra a legfontosabb, hogy a csapat minél eredményesebb legyen, és úgy gondolom, ez a felállás lehet számunkra a legjobb. Sidi Péter óriási rutinja miatt mindhárom számban jó eredményre lehet képes, női pisztolyban pedig az döntött Tobai-Sike mellett, hogy az elmúlt években sportpisztolyban és légpisztolyban is kiemelkedő eredményeket ért el, s ő az egyetlen magyar sportlövő, aki több számban is kvótát érő helyen végzett. A 2014-es világbajnokságon 25 méteren bronzérmes lett, majd néhány nappal később 10 méteren ötödik volt” – nyilatkozott Győrik Csaba az MTI-nek.

A női puskás Miskolczi Julianna és a férfi pisztoly Tátrai Miklós is mindkét olimpiai számban indul, előbbi légpuskában és összetettben, utóbbi pedig légpisztolyban és szabad pisztolyban.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 00:09:01

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A tét, a kockázat felvállalása mutatta meg Panenka lelkierejét, szakmai nagyságát, s hozta meg hírnevét, mint ahogy Kariusnak is az lett a keresztje, hogy a fél világ látta a szerencsétlenkedését.

2018.12.13 12:24:34

Egyéb egyéni M. D.

Nem csak Phil Taylor hiányzik majd nagyon az Ally Pallyből • Új lebonyolítási rendszer, rekordszámú résztvevő.

2018.12.10 23:12:57

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Nálunk sem a hazai futball sajátosságaihoz igazodó, sem a profi világban másutt működő nyugdíjrendszer nem létezik.

2018.12.07 14:36:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek! (x)

2018.12.03 21:22:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A pályázat beadásának határideje: 2018. december 15., szombat éjfél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS