MTI 2016.03.30 20:32

Rio 2016: Sidi három, Tobai-Sike két számban indul

A Magyar Sportlövőszövetség elnöksége szerdai ülésén elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány riói olimpiára vonatkozó javaslatát, mely szerint férfi puskában Sidi Péter, női pisztolyban pedig Tobai-Sike Renáta indul majd minden számban.

Az augusztusi nyári játékokra nyolc magyar sportlövő szerzett indulási jogot, a kérdés az volt, hogy a három férfi puskás és a három női pisztolyos közül ki melyik számban szerepelhet majd Brazíliában, mivel a szabályok szerint versenyszámonként egy országból csak ketten indulhatnak.

Győrik Csaba a szerdai ülésen azt javasolta, hogy férfi puskában az ötödik olimpiájára készülő világ- és Európa-bajnok Sidi lőhessen 10 méteren, illetve 50 méteren fekvőben és összetettben is, míg az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István összetettben és légpuskában, Szabián Norbert pedig fekvőben induljon.

Női pisztolyban a 10 méteres versenyben a februári győri Európa-bajnokságon döntős Egri Viktória és a világbajnoki ötödik Tobai-Sike, míg sportpisztolyban az Eb-győztes Csonka Zsófia és Tobai-Sike indul.

„Számomra a legfontosabb, hogy a csapat minél eredményesebb legyen, és úgy gondolom, ez a felállás lehet számunkra a legjobb. Sidi Péter óriási rutinja miatt mindhárom számban jó eredményre lehet képes, női pisztolyban pedig az döntött Tobai-Sike mellett, hogy az elmúlt években sportpisztolyban és légpisztolyban is kiemelkedő eredményeket ért el, s ő az egyetlen magyar sportlövő, aki több számban is kvótát érő helyen végzett. A 2014-es világbajnokságon 25 méteren bronzérmes lett, majd néhány nappal később 10 méteren ötödik volt” – nyilatkozott Győrik Csaba az MTI-nek.

A női puskás Miskolczi Julianna és a férfi pisztoly Tátrai Miklós is mindkét olimpiai számban indul, előbbi légpuskában és összetettben, utóbbi pedig légpisztolyban és szabad pisztolyban.

 

2019.07.22 21:49:15

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Semmi okoskodás, nincs tolódás, ütközés, mellbe rúgás, kapufa kapás- vagy rosszkéz-oldalról, a zsűri nem ítél fordítva – csak a Balaton, a színes vitorlák, napfény, rohanó felhők, kék ég. A természet fegyelmez.

2019.07.22 22:24:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.