Rio 2016: Bácsi Péter megszerezte az olimpiai kvótát

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 08:37
Bácsi Péter birkózó bejutott a mongóliai kvalifikációs verseny 75 kilogrammos kötöttfogású számának döntőjébe, ezzel kvótát szerzett a nyári riói olimpiára.

Az FTC világ- és Európa-bajnoka a selejtezőből indulva, többek között az olimpiai második, vb- és Eb-első örmény Arszen Dzsulfalakjant legyőzve (a meccs már az első három percben eldőlt, a magyar birkózó ugyanis egy visszafogással, intéssel és két szép emeléssel 7-0-ás előnybe került, melyet a mérkőzés végéig megtartott) jutott el az elődöntőig, ahol 6-0-ra verte a román Ilie Cojocarit, ami fináléba kerülést, s egyben riói indulási jogot jelentett.

A fináléban a kínai Pin Jang lenne Bácsi ellenfele, ám a ferencvárosi kötöttfogású arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem lép szőnyegre a döntőben.

Bácsi előtt – a tavalyi vb-n és a nagybecskereki kvalifikációs versenyen – négy magyar birkózó szerzett riói indulási jogot: a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és Varga Ádám (98 kg), illetve a szabadfogású Veréb István (86 kg).

A nap másik két magyarja közül az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Módos Péter (59 kg) két szép győzelem után a negyeddöntőben technikai tussal kikapott az Ázsia-bajnok üzbég Elmurat Tasmuradovtól, míg a nehézsúlyú Lám Bálintot (130 kg) a 16 között 2-0-ra verte az iráni Amir Mohammadali Ghasemimonjazi. A magyarok legyőzői egyaránt az elődöntőben érdekeltek, s ha fináléba kerülnek, Módos és Lám is a vigaszágon folytathatja a szereplést, s megmarad az esélye, hogy kvótát szerezzen, ugyanis Ulánbátorban minden súlycsoportban három-három riói helyet osztanak.

Birkózásban a versenyzők az országnak szerzik a kvótát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik