Rio 2016: aggasztó a helyzet, tartályokban viszik a vizet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.05. 10:54
A nagy fertőzésveszély miatt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség úgy döntött, nem kockáztat, és Magyarországról, tartályokban szállítja a vizet a 2016-os riói olimpiára.  

Kadler Gusztáv, a szövetség alelnöke a kisalfold.hu-nak elmondta: akadnak gondok a riói körülményekkel, a 2015-ös olimpiai tesztversenyen például Hajdu Jonatán olyan súlyos fertőzést szedett össze, hogy gyakorlatilag három hónapot ki kellett hagynia.kisalfold.hu-nak elmondta: akadnak gondok a riói körülményekkel, a 2015-ös olimpiai tesztversenyen például Hajdu Jonatán olyan súlyos fertőzést szedett össze, hogy gyakorlatilag három hónapot ki kellett hagynia.

„Kicsit aggódunk is, miként tudja bepótolni a kiesett időt. Okulva ebből, nagyon elővigyázatosak leszünk, sok mindennel készülünk. Az egyik legfontosabb, hogy az ivóvizet tartályokban visszük Magyarországról, és a csapat tagjai csak abból ihatnak.”

„Még a kint kapható ásványvízből is hoztunk haza, bevizsgáltattuk, s kiderült, számos olyan baktérium található benne, amely az európai szervezetre fertőzésveszélyes lehet” – árulta el Kadler, aki arra is kitért, hogy a pálya vizével sem árt vigyázni.

„Noha egy vizes sportágban nehéz megoldani, de a fröccsenésekkel is óvatosnak kell lenni, nehogy egy betegség miatt kelljen lemondani sportolóinknak az olimpiai szereplésről, sőt akár egy fényes éremről.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik