Rg-vb: „Keserédes elégedettség” a magyar csapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.01. 18:22
A magyar egyéni versenyzők számára csütörtökön véget ért a pesarói ritmikusgimnasztika-világbajnokság: Pigniczki Fanni a 32., Kis Alexandra a 37. helyen fejezte be szereplését. Pénteken az összetett egyéni döntőre kerül sor, míg szombaton és vasárnap a kéziszercsapatoké a főszerep, közöttük a Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin Napsugár, Margaritisz Lili, Németh Virág, Wehovszky Vivien összeállítású magyar válogatotté. A vb egyéni versenyét Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke értékelte.

„Keserédes elégedettség van bennünk, hiszen ha azt nézzük, hogy Fanni tudásának a hatvan százalékát hozta, Szandi meg a negyvenet, és ez az eredmény, akkor azt mondom, hogy ennél sose legyen rosszabb. Mindkét lány árnyéka volt önmagának, sok hibával dolgoztak, nem feltétlenül látványos, de szakmai szemmel súlyosnak mondható hibákat követtek el. A végső konklúzió az volt, hogy nem igazán tudtuk belőni a világbajnokság előtt, hol is van a helyük a lányoknak, és kishitűen azt gondoltuk, hogy a 24-es döntő nem elérhető, úgy számoltunk, hogy onnan plusz 10-15 helyen belül vagyunk. Ezt be is vonzottuk, Fanni 32., Szandi pedig a 37. lett.

Fanni esetében amit az első napon csinált, nagyon rendben volt, óriási eredmény a 25. helyen való fordulás. Meg kell tanulnia az ilyen lehetőségekkel élni, és nem megijedni tőle, hiszen megdermedt, visszafogott tornát mutatott másnap. Szandi pedig nem jól kezdett az első napon, és nem volt meg a rutinja úgy kezelni ezt, hogy menti a menthetőt és próbál mindent beleadni, mert két nem jó gyakorlattal nem rossz helyen fordult. A második napon pedig biztonsági gyakorlatokat akart bemutatni. Összességében nagyon jó, hogy van két olyan versenyzőnk, aki képes kvalifikálni a világbajnoki döntőbe. Nagy pihenésük nem lesz a lányoknak, ugyanis három hét múlva egyesületi világbajnokságra mennek Tokióba” – nyilatkozta Deutsch-Lazsányi Erika.

RITMIKUSGIMNASZTIKA-VILÁGBAJNOKSÁG, PESARO
Egyéni összetett selejtező.
1. Dina Averina (Oroszország) 74.775, 2. Arina Averina (Oroszország) 73.550, 3. Linoj Asram (Izrael) 69.550, 4. Neviana Vladinova (Bulgária) 68.000, 5. Kacjarina Halkina (Fehéroroszország) 67.650, 6. Laura Zeng (Egyesült Államok) 67.200, ...32. Pigniczki Fanni (Magyarország) 55.950, ...37. Kis Alexandra (Magyarország) 54.800.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik