Rg: 31 éves Eb- és világelsőjüket gyászolják a görögök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 19:31
Gyászol a görög tornasport: mindössze 31 éves korában, autóbalesetben elhunyt Anna Pollatu világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ritmikus gimnasztikázó.

Anna Pollatu a kilencvenes-kétezres évek fordulóján szenzációs eredményeket elérő görög rg-kéziszercsapat alaptagjának számított, két világbajnoki címet nyert a válogatottal 1999-ben, Oszakában, három Eb-aranyat szintén 1999-ben, Budapesten, majd Sydneyben, a 2000-es olimpián bronzérmet szerzett. A kefalóniai származású tornász szombaton elvesztette az uralmát autója fölött a Pirgosz–Patrasz autópályán, megpördült, Smartjába pedig belerohant egy kisteherautó. Pollatu azonnal életét vesztette, a teherautóban ülő két férfit kórházban ápolják.

Nem Anna Pollatu az első világklasszis ritmikus gimnasztikázó, aki autóbalesetben veszítette életét. Négy éve az oroszok kétszeres olimpiai bajnok kéziszercsapat-tagjukat, Natalja Lavrovát veszítették el – ő mindössze 25 éves volt –, 1993-ban pedig a sportágtörténet egyik legnagyobb alakja, a hétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, szintén orosz Okszana Kosztyina hunyt el 21 évesen, miután a jegyese (a világklasszis öttusázó Eduard Zenovka) vezette autó frontálisan ütközött egy kamionnal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik