Rédli András: Örülök a bronznak, de nem vagyok boldog...

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 21:02
null
Rédli András örül a bronznak, de nem teljesen boldog (Forrás: FIE)
Felemás érzésekkel nyilatkozott a szövetségnek Rédli András az után, hogy átvette bronzérmét a lipcsei vívó-világbajnokságon. A párbajtőröző úgy véli, a döntőben le tudta volna győzni a vb-t megnyerő olasz Paolo Pizzót. 
„Talán, ha egy órával később beszélgetünk, akkor azt mondanám, hogy boldog vagyok. De most nem – mondta közvetlenül az éremátadás után. – Az bosszant, hogy úgy érzem, Pizzót le tudtam volna győzni a döntőben, és akkor akár világbajnok is lehetnék. Ki tudja, leszek-e még ilyen közel hozzá? Remélem, igen... Visszatérve a versenyre, akadtak számomra kifejezetten értékes szakaszok is, és azért természetesen a bronzéremmel nagyon elégedett vagyok. A vízválasztó talán az ukrán Nikisin elleni meccs volt. Ha ott kikapok, akkor nem jutok a nyolc közé, egy átlagos világbajnokságot zárok, és ennyi. Így viszont végül is értékes bronzérem lett belőle. Négyszer egyenlítettem az elődöntőben Novosjolov ellen, talán ha egyszer sikerül vezetnem, minden más lett volna. Maradjunk annyiban: nagyon örülök a világbajnoki bronzéremnek."

 

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és egyben Rédli mestere ugyancsak értékesnek nevezte a bronzérmet, amely egyéniben a legjobb világbajnoki eredménye is egyben. Kiemelte, súlyos térdsérülése után nemcsak az egészségét nyerte vissza, hanem a formáját is.

„Versenyről versenyre javult, és ez lett a vége. Kétszázhúsz indulós mezőnyben lett világbajnoki bronzérmes úgy, hogy két klasszis vívót győzött le a dobogóig vezető úton, le a kalappal előtte. Talán, ha egy kicsit bátrabban vív az elődöntőben, akkor még nagyobb bravúrról beszélhetnénk, de ne legyünk telhetetlenek." – mondta a Magyar Vívó Szövetség honlapján a kapitány.

Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőrözők vezetőedzője arról beszélt, hogy a riói olimpia utáni időszaknak új csapattal vágtak neki, és Rédli bronzérme az első kézzel fogható eredménye annak a munkának, amelyet ebben a szezonban végeztek.

„Nagyon elégedett vagyok, és őszintén gratulálok Andrásnak, valamint szövetségi kapitány mesterének, Udvarhelyi Gábornak. Hosszú út kezdeténél járunk, amelynek ez egy sikeres lépcsőfoka volt, és értékes visszajelzés Andrásnak és a válogatottnak egyaránt. Várjuk a csapatversenyt, hátha jön az újabb pozitív visszajelzés..."

A férfi párbajtőrözők csapatversenyét kedden rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik