SZ. M. 2020.09.15 23:04

Rebrov bizakodó a nagy meccs előtt; topsztorik a US Openről

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

„Hinnünk kell magunkban!” – mondja Szerhij Rebrov. A Ferencváros vezetőedzőjét zavarja, hogy mindenki a horvát vetélytársról, a Dinamo Zagrebről beszél, holott szerinte az a kérdés, hogy csapata a szerda esti BL-selejtezőn meg tudja-e ismételni a Celtic ellen nyújtott teljesítményét. Borbola Bence írása.

Egy pozitív és egy „kétes” eredmény született a fehérvári koronavírusteszten – Márton Gábor vezetőedző várhatóan nem kísérheti el csapatát Máltára, a Hibernians elleni Európa-liga-selejtezőre, így a távollétében csütörtök este Szalai Tamás irányíthat. Pietsch Tibor háttéranyaga.

Az idény végén távozni akar a PSG-től Kylian Mbappé, akit a hírek szerint a Real Madrid mellett a Barcelona és a Liverpool is szerződtetne. Smahulya Ádám összefoglalója.

A tavalyi férfi kosárlabdabajnok Falco szlovén trénere örül, hogy végre nézők előtt játszhatnak, ám a csapatot sújtó sérüléshullám miatt nem utaznak el a hétvégi paksi tornára. Gasper Okornt Győri Ferenc kérdezte.

Nyögvenyelősen kezdődik a férfi kézilabda BL-idény, a Szeged meccse máris elmarad, a Veszprém ugyanakkor kedvezőbb előjelekkel kezdi a sorozatot. Nagy Péter és Vincze Szabolcs idénybeharangozója.

Torkon talált vonalbíró, magyar siker, megkérdőjelezhető kizárás és végre valódi labdaszedők New Yorkban. A vasárnap befejeződő US Open top 5+1 sztoriját Klein Ron szedte össze.

Pályafutása során először állhatott dobogóra a túraautó-világkupán Tassi Attila, akinek ez önbizalmat adott. Most már bizonyíték is van rá: meg tudja csinálni. Tóth Anita interjúja.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.

2020.09.15 21:15:08

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Mi az, ami hajtja őket, illetve azokat, akik fanatikusan buzdítják őket? Erre a The Athletic szakírója adta meg a választ, aki Szlovéniáig utazott, hogy megfejtse a Doncic-titkot.