Póker: történelmet írtak Prágában, 200 milliós magyar nyeremény

ILKU MIKLÓSILKU MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 19:09
null
Szécsi Norbert (jobbra) és Mikalaj Pobal (balra) nem osztoztak, végül a fehérorosz játékos győzött (Fotó: PokerStars)
Befejeződött az európai pókersorozat (EPT) prágai állomásának főversenye, amelyen a második helyen végzett Szécsi Norbert. A magyar játékos 598 880 eurót (mintegy 200 millió forintot) nyert.

 

Hat nappal ezelőtt vette kezdetét a prágai főverseny, amelyre 5300 euró (1750 000 forint) volt a nevezési díj – ezt 1154-szer fizették be, amiben 294 kiesés utáni újrabeszállás (rebuy) is benne van. Szécsi Norbert sokáig a legtöbb zsetonnal rendelkezett, a döntő asztalra is meggyőző mennyiséggel érkezett. Az első EPT-trófeájára hajtó magyar játékos a végjátékban (heads up) Mikalaj Poballal találta szemben magát, és a mindent eldöntő partiban a fehérorosz királyai jobbnak bizonyultak Szécsi nyolcasainál.

Pobal lett az első férfi pókeres, aki két EPT-trófeát nyert (korábban Barcelonában diadalmaskodott 2012-ben) – az első duplázó egy női játékos, Vicky Coren volt. A két WSOP-karkötővel büszkélkedő Szécsi Norbert lett az ötödik magyar játékos, aki második helyen végzett EPT-főversenyen, Prágában ezért 598880 euró járt.

Érdekesség, hogy Mikalaj Pobal fent említett barcelonai sikere után háttérbe vonult, már ami az élő pókert illeti, többnyire az interneten játszott. A prágai főversenyre is egy online selejtezőről kvalifikálta magát, és ahogy a Poker Stars honlapjának elmondta a döntő után, csak egy családi nyaralást tervezett Prágába, de máshogy alakult…

A prágai főversenyen egy másik magyar pókeres is pénzdíjas helyen zárt: Róth Antal 166. helyével 8960 eurót vihetett haza. A torna összdíjazása több mint 5.5 millió euró volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik