MTI 2020.03.30 15:48 Frissítve: 2020.03.31 05:10

PL: mini előszezon jöhet a bajnokság folytatása előtt

Miközben a nemzetközi sportszövetségek újabb halasztásokra kényszerülnek a koronavírus-járvány következtében, a folytatást illetően is újabb és újabb forgatókönyvek készülnek világszerte.

 

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) június 30-ig minden olyan eseményt elhalasztott, amely „nemzetközi utazást” igényel. A szervezet már korábban elhalasztotta a dél-koreai Puszanba tervezett csapat-világbajnokságot, amelyre eredetileg március 22. és 29. között került volna sor, az új lehetséges dátum pedig június 22-29. volt. Új időpont ezen a héten várható.

Az ITTF emellett befagyasztotta a világranglistákat, s azt ígéri, a tokiói olimpia és paralimpia új időpontja ismeretében határozza meg a kvalifikáció további menetét. A vezető tisztségviselők beleegyeztek, hogy csökkentik a járandóságukat – áll a szövetség közleményében.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elhalasztotta a női Grand Prix-sorozat záró szakaszának megrendezését, amelynek Olaszország adott volna otthont május 2. és 15. között. Közelebbi időpontja a folytatásnak még nincs, a FIDE sajtószolgálata annyit közölt, hogy 2020 második felére helyezték át a Szardínia szigetére tervezett, 16 résztvevős tornát. A FIDE korábban már 2021-re halasztotta az idei, moszkvai sakkolimpiát, és bár az oroszországi Jekatyerinburgban elkezdték, a világjárvány súlyosbodása miatt félbeszakították a férfi világbajnok-jelöltek versenyét.

Elhalasztották az Ökölvívó Hírességek Csarnokának júniusra tervezett beiktató hétvégéjét is. Ed Brophy főigazgató közölte: az idei jelölteket 2021 júniusában köszöntik majd.

Angol sajtóhírek szerint a labdarúgó Premier League szereplői úgy készülnek, hogy amennyiben folytatódhatnak a március elején félbemaradt küzdelmek, úgy kéthetes mini előszezon előzné meg a mérkőzéseket. Ugyancsak az angol sajtó számolt be arról a tervezetről, miszerint a bajnoki folytatás érdekében a csapatok a külvilágtól hermetikusan elzárt bázisokra költözhetnek – mint teszik azt a válogatottak a világbajnokságok idején – London környékén, illetve Anglia középső részén, és júniusban, illetve júliusban zárt kapus, tévés mérkőzéseken játszanák le a bajnokság hátralévő részét. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban április 30-ig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket, a hogyan továbbról legközelebb pénteken egyeztetnek a klubok képviselői. Az angol sajtó biztosra veszi, hogy meghosszabbítják a kényszerszünetet. A csapatoknak kilenc, illetve tíz mérkőzést kellene még lejátszaniuk.

Közben az angol Labdarúgó-szövetség (FA) közölte: készen áll arra, hogy a Wembley Stadiont megnyissa az országos egészségügyi szolgálat számára.    

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.