Peking 2022: bemutatták a téli olimpia és a paralimpia kabalafiguráit

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 17:55
null
Ping Tven Tven (balra) és Suej Ron Ron (Fotó: AFP)
Ötezer pályamunka közül választották ki a két győztest figurát, s kedden be is mutatták Ping Tven Tvent és Suej Ron Ront, a 2022-es pekingi téli olimpia és paralimpia kabalafiguráit.

„Csodás nagykövete lesz Kínának, valamint a 2022-es pekingi olimpiának” – mondta Ping Tven Tvenről, az óriáspandáról Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Az óriáspanda a távol-keleti ország egyik legismertebb jelképe. Nevében a Ping jeget, a Tven Tven pedig erőt és vidámságot jelent.

Csen Csi-ning, Peking polgármestere, egyben az ötkarikás játékok szervezőbizottságának végrehajtásért felelős vezetője úgy fogalmazott, a két kabala a hagyományos kínai kultúra elemeit ötvözi a modern nemzetközi trendekkel, miközben a havas-jeges sportágakat és a házigazda városokat is jelképezi.

„Mindketten remekül fejezik ki a kínaiak lelkes érdeklődését a téli olimpia és a paralimpia iránt, valamint az ország melegszívű vendéglátó szerepét a világ minden tájáról érkező barátaink felé. A játékok eszméjének teljes spektrumát jelenítik meg, beleértve olyan jegyeket, mint a szenvedély, a kitartás, a barátság” – idézi Csen nyilatkozatát a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

A paralimpia kabalája, Suej Ron Ron egy szemekkel és végtagokkal rendelkező piros-sárga kínai lampion, amelynek nevében a Suej a havat, a Ron Ron pedig az integrációt, illetve a toleranciát jelenti.
A kabalafigurák tervezésére 2018-ban kiírt pályázatra nagyjából ötezer munka érkezett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik