Párizs 2024: bemutatták az olimpia és a paralimpia kabaláit

Vágólapra másolva!
2022.11.14. 13:29
null
A paralimpia (balra) és az olimpia kabalája (Fotó: AFP)
A „Frígeknek” nevezett alakokat füles frígiai sapkáról mintázták, melyek nyomán – a köztársaság és a szabadság szimbólummá válva – a nagy francia forradalom idején terjedt el a vörös jakobinus sapka. A két „piros ruhás” alak szeme – egyértelműen utalva Franciaországra – trikolor kokárda – írta az MTI.

„Olyan kabalát kerestünk, amely megtestesíti a francia szellemiséget, magán hordozza az ország színeit és jelképezi történelmünk egy részét” – magyarázta Julie Matikhine, a Párizs 2024 márkaigazgatója, aki kiemelte, hogy a kabalák kiválasztásában 6 és 14 év között gyerekek segítségét is igénybe vették.

A több verzióban készülő plüssfigurákat már e héttől meg lehet vásárolni az ötkarikás játékok párizsi hivatalos üzletében. Elérhetők lesznek majd online-rendeléssel, illetve az egyik nagy támogató, a Carrefour üzleteiben, továbbá játékboltokban is. A legkisebb, 10 centis plüssfigura 14 angol fontért (6500 forint), a legnagyobb 30 centis figura 30 fontért (14 000 forint) kapható a hivatalos webáruházban.

A költségvetés legutóbbi, 2021-es verziója szerint a játékokhoz kapcsolódó ajándéktárgyak eladásából a szervezők 127 millió euró bevételre számítanak.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik