MTI 2014.11.22 14:38 Frissítve: 2015.03.11 01:49

Parasport: Egerben lesz jövőre a kerekes székes vívó-vb

Egerben lesz a jövő évi kerekes székes vívó-világbajnokság – jelentették be a hevesi megyeszékhelyen tartott szombati sajtótájékoztatón.

„Oroszország nem vállalta a vb integrált lebonyolítását, ezért a Nemzetközi Kerekesszékesvívó-szövetség (IWAS) új helyszínt keresett, és római ülésén úgy döntött, mi kapjuk meg a rendezési
jogot Hongkonggal szemben – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. – Ebben a hatalmas sportdiplomáciai sikerben döntő érdemeket szerzett Szekeres Pál, az IWAS alelnöke, aki természetesen szintén részt vett az IWAS tanácskozásán.”

Ezen a hétvégén a már hagyományosnak mondható világkupaverseny mellett Egerben ülésezik az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) elnöksége is.

Az alapszabály értelmében mindig a szervezet székhelyén, Bécsben tanácskoznak, de az elnöknek lehetősége van másik helyszínt kijelölni, ami most történt meg először az EPC történetében –
ismertette John Petersson, a kontinentális szövetség elnöke.

Hozzátette: azért döntött így, mert nagyon sok jót hallott az egri versenyről.

„Nem is csalódtam, fantasztikus környezetben, kiváló viadalt szervezett az MPB. Nyitott vagyok arra, hogy a jövőben is valamelyik kiemelkedő parasportesemény helyszínén ülésezzen a vezetőségünk” –
mondta.

Az idei egri kerekes székes vívó vk-ra 22 országból 152 sportoló nevezett, ami részvételi csúcsot jelent.

A pénteki nyitó napon a magyarok két arany- és egy ezüstérmet szereztek: a tőrözők versenyét Osváth Richárd nyerte, párbajtőrben pedig Krajnyák Zsuzsanna győzött, miután a fináléban jobbnak bizonyult Veres Amarillánál.
2019.08.09 19:33:10

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Lehetne Budapest a sportvilág Oscarjaként elkönyvelt Laureus-díj gálájának helyszíne?

2019.08.13 11:16:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bőrtípusunknak megfelelő testápoló rendszeres alkalmazása rendkívül fontos. (x)

2019.08.12 00:23:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Tekintélyes szervezetek érzik úgy, hogy itt kell letelepedniük.

2019.08.12 00:14:56

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Ha a legjobb vagy, ha kivívod a győzelmet (és egyébként akkor is, ha harmadik, nyolcadik, hetvenedik vagy utolsó előtti lettél becsületesen küzdve), senkit sem érdekel, hogy honnan jössz.