HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2014.11.22 14:38 Frissítve: 2015.03.11 01:49

Parasport: Egerben lesz jövőre a kerekes székes vívó-vb

Egerben lesz a jövő évi kerekes székes vívó-világbajnokság – jelentették be a hevesi megyeszékhelyen tartott szombati sajtótájékoztatón.

HIRDETÉS
„Oroszország nem vállalta a vb integrált lebonyolítását, ezért a Nemzetközi Kerekesszékesvívó-szövetség (IWAS) új helyszínt keresett, és római ülésén úgy döntött, mi kapjuk meg a rendezési
jogot Hongkonggal szemben – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. – Ebben a hatalmas sportdiplomáciai sikerben döntő érdemeket szerzett Szekeres Pál, az IWAS alelnöke, aki természetesen szintén részt vett az IWAS tanácskozásán.”

Ezen a hétvégén a már hagyományosnak mondható világkupaverseny mellett Egerben ülésezik az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) elnöksége is.

Az alapszabály értelmében mindig a szervezet székhelyén, Bécsben tanácskoznak, de az elnöknek lehetősége van másik helyszínt kijelölni, ami most történt meg először az EPC történetében –
ismertette John Petersson, a kontinentális szövetség elnöke.

Hozzátette: azért döntött így, mert nagyon sok jót hallott az egri versenyről.

„Nem is csalódtam, fantasztikus környezetben, kiváló viadalt szervezett az MPB. Nyitott vagyok arra, hogy a jövőben is valamelyik kiemelkedő parasportesemény helyszínén ülésezzen a vezetőségünk” –
mondta.

Az idei egri kerekes székes vívó vk-ra 22 országból 152 sportoló nevezett, ami részvételi csúcsot jelent.

A pénteki nyitó napon a magyarok két arany- és egy ezüstérmet szereztek: a tőrözők versenyét Osváth Richárd nyerte, párbajtőrben pedig Krajnyák Zsuzsanna győzött, miután a fináléban jobbnak bizonyult Veres Amarillánál.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

2018.11.08 22:53:24

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Sokoldalúság és sokszínűség, az elődök tisztelete és a hagyományok megteremtése, Az új folytonos keresése. Speidl Zoltán egyike azon BEAC-hősöknek, akiknek az élete, mint cseppben a tenger, megmutatja azt is, hogy miért fontos egy közösséghez, esetünkben éppen a BEAC-hoz tartozni.

2018.11.06 14:39:21

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Helsinki bajnoka mesélt kalandos életéről, unokáiról, a fotózásról, s készülő és elkészült könyveiről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS