H. Á. 2019.10.07 16:04 Frissítve: 2019.10.07 17:03

Padel: három versenyszámban 30 páros küzdött a bajnoki címért

A II. Opel Magyar Padel Bajnokság hatalmas küzdelmet és új bajnokokat hozott, akik mehetnek az Eb-re – áll a Magyar Padel Szövetség sajtóközleményében.

Nagy küzdelemben zajlott a bajnokság

 

A hétvégén rendezte meg a Magyar Padel Szövetség (MAPASZ) a II. Országos Padel Bajnokságot, amelyen 30 páros csapat, három versenyszámban mérte össze a tudását. A padel továbbra is a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike a világon – itthon a Premier Padel Club pályái adnak otthont a sportnak.

Az Opel, mint névszponzor által támogatott, három napon átnyúló versenyen, a férfiak mezőnyében a Spanyolországban és Svájcban edződő Terkovics Milán és Nemcsek Norbert győzedelmeskedett nagy csatában 7:5, 6:2-re a Biró André, Weidinger Gergő páros felett. Ezzel új magyar bajnokokat avatott a sport.

A női mezőnyben – nagy küzdelem árán – érvényesült a papírforma: a múlt évi bajnokok Hole Szandra és Ferenczi Dóra három szettben – 6:4, 6:7, 6:4-re – gigászi csatában győzték le az Erdélyi Mónika és Kovács Anikó alkotta párost.

Vegyes párosban is a fenti két kategóriából ismert neveket találunk: a női aranyérmes Hole Szandra és a férfi ezüstérmes Weidinger Gergő egy elsőséget és egy bajnoki címvédést gyűjtött be ebben a versenyszámban Borbély Rita és György Károly ellen három játszmában.

A szervezők közlése szerint a bajnokok elnyerték a jogot, hogy a soron következő Európa-bajnokságon indulhassanak, hiszen a szövetség a versenyzők nevezési díját és utazási költségeit is támogatja. Ezzel út nyílt a hazai padel számára a nemzetközi terjeszkedés felé, illetve ez fordítva is érvényes, hiszen a MAPASZ jogot nyert nemzetközi verseny hazai szervezésére is 2020-ban.

2020.04.06 17:30:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A GINOP projekt fő célkitűzéseiről és eredményeiről Prof. Dr. Than Péterrel beszélgettünk. (x)

pr
2020.04.06 11:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szemet érintő problémák rendszerint annyira kellemetlenek, hogy azonnali segítségért kiáltanak. (x)

2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.