HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.10 10:08 Frissítve: 2018.05.10 11:10

Lóverseny: Overdose óta nem látott hasonlót a Kincsem Park – videó

Május első vasárnapján, azaz anyák napján az NSO Tv stábja kilátogatott a Kincsem Parkba, ahol egész hétvégén zajlott a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show Fesztivál, amelyen a remek időnek köszönhetően rekordok egész sora dőlt meg: több mint 20 000 látogató fordult meg a budapesti lóversenypályán a három nap alatt, Tour To Paris az ötödik versenyét is megnyerve elhódította a Nemzeti Díjat, és rekordmennyiségű fogadást regisztráltak a szervezők. Ráadásul még mi is jól jártunk, hiszen megtudtuk: Sárkányfű nemcsak a sárkányok ellen hasznos, még a favoritok ellen is megéri rá fogadni.

HIRDETÉS

 

Tour To Paris óriási fölénnyel diadalmaskodott (Fotó: Kincsem Park)

Hatodik alkalommal várta a közönséget a minőségi guruló gasztronómia és a profi lóversenysport a budapesti Kincsem Parkban a mögöttünk hagyott hétvégén, ahová az NSO Tv minden szempontból „lóversenyszűz” stábja is kilátogatott vasárnap délután.

Az agarak pénteken... (Fotó: Dömötör Csaba)

Megérkezésünket követően könnyedén sikerült a készpénzünket a Festipay-kártyára befizetni, amellyel a Food Truckok kínálatáért fizethettünk – a lovakra való fogadáshoz azonban készpénzt is lehetett használni, s ez a kettősség nem is okozott semmi gondot a délután folyamán.

Pénteken agár- és ügetőfutamokkal nyitott a fesztivál több ezer néző előtt a „Lóverseny az Éjszakában” nevű rendezvényen a Parkban.

Szombaton az ügetők vették át a főszerepet, ekkor tízezres tömeg szurkolt a hajtóknak, s fogyasztott a Food Truckoknál. Vasárnap pedig már a vágtázók birtokába került a pálya.

Tíz galoppfutam várt a kiérkezőkre vasárnap, s a lelátók már az első futamokon is tömve voltak – már ekkor sejteni lehetett, hogy a fokozott figyelem az utolsó futamon, a nap legrangosabb versenyén induló, 100 százalékos győzelmi mutatóval büszkélkedő Tour To Parisnak szól.

...az ügetők szombaton... (Fotó: Dömötör Csaba)

De ne szaladjunk ennyire előre: megérkezésünket követően szemügyre vettük a lelátó mögötti területen helyet kapó Food Truckok kínálatát, melyek közül edzett streetfood-fesztiváljárók egyenesen a kedvenceikhez mehettek fogyasztani, akik pedig először találkoztak a műfajjal, ízlésük szerint választhattak az édes és sós csemegék, desszertek, snackek, szendvicsek, burgerek, kézműves sörök és kávék, valamint komolyabb étkek kavalkádjából.

Ezt követően belevetettük magunkat a lóversenyfogadás rejtelmeibe – s a második futamban Báthory és Pikk Dáma dobogós helyével rögtön igazoltuk is a „szűz kéz szerencsét hoz” mondás igazságát.

Ezen felbátorodva újabb fogadási típusokat próbáltunk ki, immár váltakozó, de inkább csökkenő sikerrel.

... a Food Truckok és a mutatványosok mindhárom nap főszerepet kaptak (Fotó: Dömötör Csaba)

Ellenben kiderült, hogy a női megérzés csodákra képes: a Batthyány-Hunyadi-díjért rendezett hatodik futamban jelen sorok írója már-már egész komoly elemzés után „magától értetődően” elbukta a legesélyesebb lovakra tett összes fogadását, míg kedves felesége a szimpátia alapján kiválasztott Sárkányfűt tétre is, helyre is megjátszva kaszált óriásit – nem is beszélve a kollégákról. Lám, Sárkányfű a favoritok ellen is jó...

A „kudarc” utáni regenerálódást – egy isteni pulled pork szendvics elfogyasztását – követően jött a Hazafi-díj, amelyet kancák számára írnak ki, s idén a 16 nevezett közül Medyna nyerte meg, mi meg szomorúan állapítottuk meg, hogy elpártolt mellőlünk a szerencse.

Azért az utolsó, tizedik futamot még megvártuk, hiszen ekkor következett a nagyon várt Tour To Paris, aki az eddigi négy futamát egyaránt megnyerve toronymagas favoritnak számított, és végül a nap legmeggyőzőbb sikerét aratva, tíz hosszal győzött is Vizitinor előtt.

Overdose sikerei óta nem kezdett Magyarországon telivér ötös győzelmi sorozattal, így érthető a fokozott várakozás vele kapcsolatban. A hároméves ló legközelebb július 1-jén, a Derby napján fut majd a Kincsem Parkban, de a Derby helyett az 1200 méteres Flandorffer-emlékversenyen.

Mindent egybevetve, ahogy az alábbi kisfilmen is jól látható, mi remekül éreztük magunkat az idei Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show Fesztiválon, és, ahogy azt a kollégákkal beszéltük, biztos, hogy a Magyar Derbyn is ott leszünk majd a lelátón.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 00:09:01

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A tét, a kockázat felvállalása mutatta meg Panenka lelkierejét, szakmai nagyságát, s hozta meg hírnevét, mint ahogy Kariusnak is az lett a keresztje, hogy a fél világ látta a szerencsétlenkedését.

2018.12.13 12:24:34

Egyéb egyéni M. D.

Nem csak Phil Taylor hiányzik majd nagyon az Ally Pallyből • Új lebonyolítási rendszer, rekordszámú résztvevő.

2018.12.10 23:12:57

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Nálunk sem a hazai futball sajátosságaihoz igazodó, sem a profi világban másutt működő nyugdíjrendszer nem létezik.

2018.12.07 14:36:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek! (x)

2018.12.03 21:22:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A pályázat beadásának határideje: 2018. december 15., szombat éjfél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS