Öttusa: Marosi Ádám világkupa-viadalt nyert Angliában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.10. 21:19
Címkék
Marosi Ádám nyerte meg szombaton az öttusázók idei harmadik világkupaversenyét az angliai Medwayben.

A világbajnoki címvédő a nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint gyengébb kezdés után remek hajrával bizonyult a legjobbnak a vívásban – 25 ellenfelét győzte le, miközben csak tíztől kapott ki –, és egyedüliként teljesítette hibátlanul, szintidőn belül a trükkös lovaspályát.

Marosi minden számot követően az élen állt, a lovaglás után második orosz Alekszandr Leszunnal szemben is 24 másodperces előnnyel kezdhette meg a kombinált záró tusát. Ebben viszont technikai gondjai akadtak.

Amint Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta: a lövészetnél három-négy alkalommal is idő előtt sült el a fegyvere, emiatt a harmadik háromezer méternek már másodikként vágott neki az addigra felzárkózó Ondrej Polivka mögött. Végül nagy hajrában, mellbedobással előzte meg cseh ellenfelét.

A másik három magyar is jól szerepelt: Kasza Róbert ötödik, Tibolya Péter hatodik, Németh Róbert 11. lett. Tibolya a kombinált számban – amely korábban nem igazán ment neki – a második legjobb eredményt érte el, Németh pedig a harmadikat.

A csütörtöki selejtezőben 74-en szerepeltek, a legjobb 36 lehetett ott a döntőben. Vasárnap a nők fináléját rendezik meg, a mezőnyben ott lesz Gyenesei Leila és Cseh Krisztina.

VILÁGKUPAVERSENY, MEDWAY 
1. Marosi Ádám 5760 pont
2. Ondrej Polivka (cseh) 5760
3. Alekszandr Leszun (orosz) 5712

 
5. Kasza Róbert 5652
6. Tibolya Péter 5632
 
11. Németh Róbert 5588

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik