L. Á. 2019.06.19 21:41 Frissítve: 2019.06.19 21:52

Öttusa: az elnökség nem hagyta jóvá az Eb-csapatot

A Magyar Öttusaszövetség elnöksége a férfi és a női válogatott esetében is visszautalta a szakmai bizottságnak átgondolásra az augusztus 6–11. között rendezendő bathi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát.

 

Földházi Zsófia esetében orvosi kontroll és felmérő dönthet a csapattagságról (Fotó: Tumbász Hédi)

A Magyar Öttusaszövetség elnöksége egyelőre nem hagyta jóvá a szakmai bizottság javaslatát az augusztus eleji bathi Európa-bajnokság csapatösszetételével kapcsolatban. Kállai Ákos női szövetségi kapitány azzal az előterjesztéssel fordult a szakmai bizottsághoz, hogy az idény felében sérüléssel bajlódó, s csupán egyetlen versenyen induló Földházi Zsófia szereplését egészségügyi kontrollhoz és egy felmérőn való részvételhez kössék, ám a szakmai bizottság ezt fenntartásokkal fogadta, hiszen Földházi csak a február eleji kairói világkupán szerepelt, s lett 21.

Végül az a döntés született, hogy egyéniben Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta, illetve az országos bajnokságon ezüst- és bronzérmet szerző juniorkorú Guzi Blanka és Gulyás Michelle indulását terjesztik a szövetség elnöksége elé. A testület azonban ezt nem hagyta jóvá, s mivel az ülésen a szövetségi kapitány első körös javaslata is elhangzott, így azt támogatva kérik a szakmai bizottságot, hogy Földházi Zsófia esetében egy orvosi kontroll és egy felmérő, példának okáért egy külföldi versenyen való részvétel eredményét figyelembe véve döntsenek a versenyző sorsáról.

„Az a véleményem, hogy a sérüléssel bajlódó és nemrégiben műtéten áteső Földházi Zsófia esetében mindenképpen szükséges az orvosi javaslattétel, s támogatnám, hogy ő is induljon el a fehéroroszországi nemzetközi versenyen, amelyen egyébként tesztjelleggel a szintén sokáig sérült Demeter Bence is próbára teszi magát” – mondta Kállai Ákos.

Az elnökség a férfiválogatott összeállításának újragondolását is kérte a szakmai bizottságtól, mert Martinek János szövetségi kapitány az Európa-bajnokságon induló válogatottba sem egyéniben, sem a váltók esetében nem javasolta a múlt hétvégén felnőtt országos bajnoki címet szerző, még juniorkorú Kardos Bencét.

„A kérés az, hogy a szakmai bizottság mérlegelje Bence váltóban való szerepeltetését, akinek egyébként július közepén a korosztályos világbajnokságon lenne nagy esélye kimagasló eredmény elérésére. Az elnökség tehát az egyéni indulók névsorát, Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert és Regős Gergely részvételét nem kérdőjelezte meg” – mondta Martinek János.

A szakmai bizottság vagy jövő hétfőn vagy a jövő hétvégi tokiói világkupadöntő után ülhet össze ismét, s tehet újabb javaslatot a csapatösszeállításra az elnökségnek.

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.