Öttusa: a budapesti vb előtt vk-verseny Székesfehérváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.04. 20:29
Május elején öttusa világkupaversenyt rendeznek Székesfehérváron, a viadal gyakorlatilag a szeptemberi budapesti világbajnokság „tesztversenye” lesz.

„Óriási, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vébét, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vébén felhasználandó összes technikát nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a világkupa, amely rangját tekintve hasonló erősségű, mint a világbajnokság” – mondta Kármán Sándor versenyigazgató.„Óriási, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vébét, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vébén felhasználandó összes technikát nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a világkupa, amely rangját tekintve hasonló erősségű, mint a világbajnokság” – mondta Kármán Sándor versenyigazgató.

A szervezők szerint Székesfehérváron 32-35 ország 180 versenyzője indul, a magyar színeket alapesetben négy női és négy férfi képviselheti, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján 12-12 öttusázó is elindulhat, ez ugyanis a vk összlétszámától függ.

A fehérvári világkupaversenyt május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság a Kincsem Parkban szeptember 2-án kezdődik és 8-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik