Ön kiszúrja, hogy a sportolók közül kinek volt hajbeültetése?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 14:31
Címkék
Ma már a sportolók is legalább akkora hírnévnek örvendnek, mint a filmszínészek vagy a pop énekesek. Így nem meglepő, hogy sokuk számára fontos a kamerák előtti tökéletes megjelenés, hisz számpárok tízezrei szegeződnek rájuk, nem csak a stadionban, a medencében, a futópályán, hanem a különböző rendezvényeken, az utcai plakátokon vagy a sportközvetítéseken is. Természetes, ha minél férfiasabb, tökéletesebb arcukat kívánják mutatni a világnak, hiszen nem csak sportolók ők, hanem ugyanolyan emberek is, mint bárki más, és nyilvánvaló, hogy mindenki szeretne a lehető legjobb, legelőnyösebb külsővel állni az emberek elé. (x)




Macsósság tehát ide vagy oda, a férfisportolók is előszeretettel vesznek részt különböző szépészeti beavatkozásokon. Már a férfiaktól sem meglepő, hogy kozmetikushoz járnak, fogat fehérítenek, krémeket, olajokat, bőrradírt használnak, esetleg nagy gondot fordítanak a frizurájukra, hajbeültetésen vesznek részt.

A hajbeültetés


Macsósság tehát ide vagy oda, a férfisportolók is előszeretettel vesznek részt különböző szépészeti beavatkozásokon. Már a férfiaktól sem meglepő, hogy kozmetikushoz járnak, fogat fehérítenek, krémeket, olajokat, bőrradírt használnak, esetleg nagy gondot fordítanak a frizurájukra, hajbeültetésen vesznek részt.

A hajbeültetés

A hajbeültetés az egyik leggyakrabban végzett beavatkozás a férfiaknál. Ha a számokat nézzük, akkor talán nem is lepődünk meg ezen annyira, ugyanis a férfiak 45 százaléka már 35 éves kora előtt megtapasztalja a kopaszodást, 60 éves korukban pedig már 60 százalékra ugrik ez a szám. Az esetek 90 százalékában az androgén alopécia, vagyis a férfias típusú hajvesztés áll fenn. Ekkor az történik, hogy a szervezetben lévő DHT (dihidro-tesztoszteron) hormon hatására a hajszálak kihullanak. Elsősorban a fejtetőn támadja meg a hajszálakat a hormon, ennek hatására pedig megjelennek a jellegzetes patkó alakú kopasz felületek. Ebben az esetben sajnos nincs hatásos módszer a hajvesztés megszüntetésére, nem segítenek a különböző hajhullást megállító samponok, olajok, krémek vagy a fejbőrmasszírozó eszközök. Androgén alopécia esetén csak a hajbeültetés nyújt végső megoldást a kopaszodás ellen.

Jó hír, hogy a hajritkulás általában nem terjed ki az egész fejtetőre, a tarkótáji területeken lévő hajhagymák ugyanis rezisztensek a DHT hormon hatására. Ha hajbeültetésről beszélünk, akkor inkább hajátültetést értünk alatta, hiszen minden beavatkozás esetén a páciens saját hajszálait ültetik át a hajhiányos területekre. Ezeket a hajszálakat pedig a tarkótájékről veszik ki, ezért fontos, hogy itt megmaradnak a hajszálak, ugyanis ez az, ami lehetővé teszi a hajbeültetést.

A sportolók hajbeültetése

Sok híres sportoló választotta már ezt a módszer ritkuló fejtetőjének befedésére. Ilyen volt minden bizonnyal az ötszörös Formula–1 világbajnok Lewis Hamilton is, aki jelenleg a Mercedes pilótája. Nála – mint az autóversenyzőknél sokszor – még az is közrejátszhatott a kopaszodás kialakulásában, hogy a bukósisak viselése nagy szerepet játszik a mindennapjaiban, és a sisak mechanikai ingerének hatására hamarabb kezdhetett el hullani a haja. Eleinte Hamilton, hogy kevésbé legyen észrevehető ritkuló fejtetője, sokszor hordott baseball sapkát. Végül a hajbeültetés mellett döntött, és a következő fotókon láthatjuk, milyen szép eredményeket értek el a beavatkozását végző sebészek.

(Forrás: EPA, instagram.com/lewishamilton)
(Forrás: EPA, instagram.com/lewishamilton)

Szintén a hajbeültetést választotta a kétszeres olimpiai bajnok Rafael Nadal is, aki már többször volt az ATP lista élén. Hiába a wimbledoni, a US Open és az Australian Open tenisztornák megnyerése, sajnos őt sem kímélte az öregedés és a kopaszodás. Haja egyre jobban ritkult, vékonyodott, a hajvonala pedig feljebb és feljebb kúszott. Nadal – Hamiltonhoz hasonlóan – eleinte szintén próbálta elrejteni hajritkulását a teniszezők által használt hajpánttal, de 2016-ban végül ő is elvégeztette a hajbeültetést. A frizurája sűrítésének céljából 2018-ban ismét részt vett egy beavatkozáson.

(Forrás: Clive Brunskill/Getty Images, twitter.com)
(Forrás: Clive Brunskill/Getty Images, twitter.com)

Talán a hajbeültetést elvégeztető sportolók közül a leghíresebb eset a D.C. United egyik jelenlegi játékosa, Wayne Rooney, hiszen ő az elsők között volt, aki egy percig sem titkolta, hogy elvégeztette ezt a beavatkozást, sőt nyíltan kiállt a közönség elé, és felvállalta ezt (a „leleplező” paparazzók és újságírók nagy bánatára). 2011-ben végeztette el a hajbeültetést, mert zavarta az akkori kopaszodása. Az alábbi képeken is láthatjuk, hogy milyen jól sikerült Rooney hajbeültetése.

(Forrás: Getty Images, instagram.com/waynerooney)
(Forrás: Getty Images, instagram.com/waynerooney)

Magyar sportcsillagok

A magyar sportolók között is akadnak olyanok, akik részt vettek hajbeültetésen. Ilyen volt többek közt Benedek Tibor és Lázok János is.

Lázok János az Újpest FC korábbi labdarúgója, volt válogatott játékos is. Elmondása szerint 32 évesen már három-négy éve küzd a hajhullással. A csapattársai is rendszeresen piszkálgatták emiatt, de amikor visszanézte magát a meccseken vagy a riportokban, őt is nagyon zavarta a megjelenése. Szerencsére a magyar sportolóknak nem kell elhagyni hazájukat, ha minőségi hajbeültetést szeretnének. Lázok az egyik legszínvonalasabb magyarországi hajbeültetési klinikát kereste fel, majd a konzultáció után a hajbeültetés mellett döntött.

Benedek Tibor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó hajbeültetése is ugyanezen a klinikán történt. „Vannak olyan dolgok, amiket nem tudok befolyásolni, például a hajamnak a hullása vagy a szememnek a romlása, szerencsére azért van megoldás.”Ő leginkább a megelőzés miatt választotta a beavatkozást, nem szeretett volna még több hajszálat veszíteni. A hajbeültetése után egy év elteltével pedig már az új frizurájával büszkélkedhetett. „Minden úgy zajlott, ahogy ígérték, egy év alatt rendeződött a helyzet, és lett hajam ott is, ahol eddig nem”– nyilatkozta a HIMG hajbeültetési klinikán végzett beavatkozásról.

Az S.H.E. hajbeültetési módszer

Lázok János és Benedek Tibor is a legkorszerűbb hajbeültetési beavatkozást, az S.H.E. (Single Hair Extraction) módszert választotta. A HIMG Hajbeültetési Klinikán továbbfejlesztett módszer alapját tekintve megegyezik a korábbi F.U.E. technikával. Eltérés leginkább az alkalmazott eszközöknél van, melyek jóval kisebb méreteikből adódóan még észrevehetetlenebb nyomot hagynak. A kisebb tű lehetővé teszi továbbá azt is, hogy a hajszálakat sűrűbben ültessék, így a frizura is dúsabb hatású lehet, valamint nullára csökkenti az esélyét annak, hogy a kinyert hajhagyma esetlegesen megsérüljön. Az S.H.E. ma a legkorszerűbb hajbeültetési eljárásnak számít. A fogyasztók szavazatai alapján 2013-ban 12 kategóriában induló termékek közül egészségügyi kategóriában az S.H.E. hajbeültetés és a módszer eszközei nyerték el az Év Terméke Díjat. A díj nemzetközi színvonalú, a világ számos pontján rangos kitüntetésként tartják számon, mivel csak és kizárólag innovációs termékeket és szolgáltatásokat jutalmaznak vele, és mindezt fogyasztói vélemények, visszajelzések alapján.

Sokszor ugyan a híres sportolók (mint pl. Hamilton vagy Nadal) szépészeti beavatkozásáról vagy kopaszodásáról szóló médiamegjelenések negatívan hathatnak az adott híresség önbizalmára, önmegbecsülésére, a hétköznapi férfiak számára viszont ez egy vigasz lehet, hogy nincsenek egyedül ezzel a problémájukkal. A hajbeültetést elvégeztető sportcsillagok az átlagembert is ösztönözhetik arra, hogy ők is végeztessék el ezt a beavatkozást. A kopaszodásba nem kell beletörődni, és nem kell takargatni a tar fejtetőt sem sapkával, kendővel vagy fejpánttal, mivel van megoldás. Ez pedig a hajbeültetés, mely az egyetlen biztos eredményt hozó megoldás a hajritkulás ellen.

Amennyiben Önt zavarja a ritkuló fejtető, és egyszer s mindenkorra szeretné megoldani a kopaszodás problémáját a lehető legkiválóbb minőségben, úgy válassza Ön is a HIMG Hajbeültetési klinikát!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik