Olimpia: már az 1972-es játékokon is ott volt, most visszavonul

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 22:40
Bejelentette visszavonulását a tíz olimpiai részvételével rekorder Ian Millar díjugrató. A 72 éves sportember már 1972-ben, a müncheni olimpián is indult, azóta csak az 1980-as és a legutóbbi, 2016-os játékokról hiányzott.

„Kanadát képviselni a karrierem során a legnagyobb megtiszteltetést jelentette. Bármikor magamra öltöttem a piros zakót, különleges volt számomra” – búcsúzott a 72 éves sportember, akinek beceneve Captain Canada volt.„Kanadát képviselni a karrierem során a legnagyobb megtiszteltetést jelentette. Bármikor magamra öltöttem a piros zakót, különleges volt számomra” – búcsúzott a 72 éves sportember, akinek beceneve Captain Canada volt.

Millar először az 1972-es, müncheni olimpián indult, azóta csak az 1980-as, moszkvai és a legutóbbi, riói játékokról hiányzott. Előbbi alkalommal Kanada a nyugati országok bojkottja miatt nem vett részt a szovjet fővárosban rendezett eseményen, míg 2016-ban azért nem állhatott rajthoz, mert a lova nem épült fel időben a lábműtétje után.

A lovas legjobb eredményét a 2008-as, pekingi olimpián érte el – 61 esztendősen –, amikor a csapatversenyben ezüstérmes lett, míg egyéniben éppen az utolsó, londoni fellépésén bizonyult a legjobbnak azzal, hogy a legjobb tíz között zárt. A Pánamerikai Játékokon négy aranyérmet nyert, ebből kettőt egyéniben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik