Olimpia: köszöntötték Mexikóváros magyar hőseit

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 12:25
Az ötven évvel ezelőtt megrendezett mexikóvárosi olimpia magyar hőseit köszöntötték a közép-amerikai ország budapesti nagykövetségén.

A rezidencián hétfő este ünnepélyes fogadás keretében indították útjára a közép-amerikai országban ötven évvel ezelőtt tartott nyári olimpiai játékokon szereplő magyar sportolók aranygenerációját.

A Mexikóvárosban pénteken kezdődő ötvenéves jubileumi ünnepségsorozatra huszonkét olyan magyar sportoló utazik el, aki érmet nyert ötven évvel ezelőtt, köztük öt akkori olimpiai bajnok: a kajakozó Hesz Mihály, a kenus Tatai Tibor, a labdarúgó Básti István és Szalay Miklós, valamint az öttusázó Török Ferenc.

David Nájera, Mexikó budapesti nagykövete köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Mexikó 1968-ban fejlődő országként sok nehézséget leküzdve is igen sikeres olimpiát tudott rendezni a fővárosban.

„A mexikói polgároknak hatalmas büszkeség, hogy ötven év elteltével újra fogadhatja önöket, akik sportteljesítményükkel és eredményeikkel egykor és ma is sok fiatalnak a példaképei” – fogalmazott a nagykövet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik