MTI 2018.10.27 21:44 Frissítve: 2018.10.27 22:05

Olimpia: a MOB székházába látogatott Thomas Bach

A birkózó-világbajnokság apropóján Budapesten tartózkodó Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szombat délután látogatást tett a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB), ahol informális beszélgetést folytatott Kulcsár Krisztián elnökkel és Vékássy Bálint főtitkárral.

 

A MOB honlapjának beszámolója szerint Kulcsár Krisztián részletesen vázolta a MOB jelenlegi felépítését, szerepét a hazai sportban és a szervezet jövőbeli terveit. Szó esett a 2024-es budapesti olimpiai pályázat tanulságairól is.

A nemzeti ötkarikás bizottságokkal kapcsolatos általános elvárásokat érintve Thomas Bach úgy fogalmazott, hogy „egy nemzeti olimpiai bizottság megítélése két pilléren nyugszik: az egyik a sportolók sikeressége, a másik pedig az olimpiai eszme, a sportból fakadó értékek népszerűsítésének hatékonysága az ország területén”.

A német sportdiplomata azt is kiemelte, hogy Magyarország kedvező infrastrukturális lehetőségeinek köszönhetően magabiztos pozícióba került a nemzetközi sportéletben. Ezt a folyamatot tovább segíti a MOB és a kormányzat jó kapcsolata – mondta.

Kulcsár Krisztián kifejezte aggodalmát a 2022-es dakari ifjúsági olimpia kapcsán, erre a NOB első embere kifejtette: teljesen nyugodt a szervezéssel kapcsolatban, és kiemelte, a NOB nem hagyhat ki a házigazdák sorából egy olyan kontinenst, amely rengeteg nagyszerű sportolót ad a világnak.

Thomas Bach örömmel fogadta a MOB meghívását Magyarország négy legnagyobb 2019-es sporteseményére, az asztalitenisz-, a vívó-, a kajak-kenu- és az öttusa-világbajnokságra, majd felidézte emlékeit vívómúltjából a korábbi Balaton-kupáról, amelyen az asszók szabadtéren zajlottak, ahogy fogalmazott, felejthetetlen hangulatban.

Mint korábban beszámoltunk róla, Thomas Bach Felcsúton, a Puskás Akadémián is járt.

 

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.