Olimpia: a MOB székházába látogatott Thomas Bach

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.27. 21:44
A birkózó-világbajnokság apropóján Budapesten tartózkodó Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szombat délután látogatást tett a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB), ahol informális beszélgetést folytatott Kulcsár Krisztián elnökkel és Vékássy Bálint főtitkárral.

A MOB honlapjának beszámolója szerint Kulcsár Krisztián részletesen vázolta a MOB jelenlegi felépítését, szerepét a hazai sportban és a szervezet jövőbeli terveit. Szó esett a 2024-es budapesti olimpiai pályázat tanulságairól is.

A nemzeti ötkarikás bizottságokkal kapcsolatos általános elvárásokat érintve Thomas Bach úgy fogalmazott, hogy „egy nemzeti olimpiai bizottság megítélése két pilléren nyugszik: az egyik a sportolók sikeressége, a másik pedig az olimpiai eszme, a sportból fakadó értékek népszerűsítésének hatékonysága az ország területén”.

A német sportdiplomata azt is kiemelte, hogy Magyarország kedvező infrastrukturális lehetőségeinek köszönhetően magabiztos pozícióba került a nemzetközi sportéletben. Ezt a folyamatot tovább segíti a MOB és a kormányzat jó kapcsolata – mondta.

Kulcsár Krisztián kifejezte aggodalmát a 2022-es dakari ifjúsági olimpia kapcsán, erre a NOB első embere kifejtette: teljesen nyugodt a szervezéssel kapcsolatban, és kiemelte, a NOB nem hagyhat ki a házigazdák sorából egy olyan kontinenst, amely rengeteg nagyszerű sportolót ad a világnak.

Thomas Bach örömmel fogadta a MOB meghívását Magyarország négy legnagyobb 2019-es sporteseményére, az asztalitenisz-, a vívó-, a kajak-kenu- és az öttusa-világbajnokságra, majd felidézte emlékeit vívómúltjából a korábbi Balaton-kupáról, amelyen az asszók szabadtéren zajlottak, ahogy fogalmazott, felejthetetlen hangulatban.

Mint korábban beszámoltunk róla, Thomas Bach Felcsúton, a Puskás Akadémián is járt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik