Olimpia: Los Angelest dicsérte a szemlebizottság vezetője

Vágólapra másolva!
2017.05.13. 14:47
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szemlebizottságának vezetője lelkesen dicsérte a 2024-es nyári játékokra jelentkező Los Angeles pályázatát.

Patrick Baumann az után méltatta az amerikai metropolist, hogy az általa irányított testület befejezte ellenőrző látogatását.

„Nincs nagyobb rizikó, a pénzügyi háttér biztonságát illetően sem” – összegzett. Hozzátette, hogy nincs szükség lényegi változtatásokra a rendezési tervben, amellyel a kaliforniai nagyváros eredményes házigazda lehet. A svájci sportdiplomata dicsérte a versenyszínhelyeket, a létesítményeket is.

A NOB képviselői Los Angeles után Párizsban vizitálnak hasonló feladattal.

A 2024-es olimpia megrendezésére pályázó Los Angeles korábbi álláspontját megváltoztatva két napja azt szögezte le: mégis nyitott a 2028-as esemény lebonyolítására is.

„Egy olimpiai győzelem az egy olimpiai győzelem” – utalt akkor a város polgármestere, Eric Garcetti arra a lehetőségre, hogy a NOB szeptemberi, limai kongresszusán nemcsak a 2024-es, hanem a 2028-as házigazdáról is dönthet. Los Angeles korábban kizárólag a 2024-es játékokra összpontosított, és határozottan elutasította, hogy sikertelen pályázat esetén a 2028-as rendezéssel „vigasztalódjon.”

A NOB szeptember 13. és 17. között esedékes 130. teljes ülésén a szavazók Párizs és Los Angeles közül választhatják ki a 2024-es házigazdát, miután Boston, Hamburg, Róma és Budapest visszalépett a pályázattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik