HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.23 10:35 Frissítve: 2017.11.23 10:44

NS Panaszláda: toborzó az UTE-nél – miről is van szó?

Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. Ezúttal Őze Istvánnal, a Újpesti Torna Egylet elnökével beszéltünk annak a két pályázati felhívásnak a hátteréről, amelyet a klub jelentetett meg lapunk szerdai számában.

 

A Nemzeti Sport szerdai számának 4. oldalán megjelent két pályázati felhívás, amelyet az Újpest Torna Egylet tett közzé, és amely nemcsak az egyesületi tagoknak szól. Szövege szerint a klub négy szakosztályban (atlétika, birkózás, cselgáncs és torna) „várja a sportolni kívánó, nem egyesületi tagokat”, összesen harminchármat, ami első ránézésre toborzásnak is tűnhet, már csak azért is, mert a pályázathoz például csatolni kell a részletes sportszakmai önéletrajzot is. Hogy tisztázzuk, miről van szó, megkérdeztük a klubot.

„Egy ilyen pályázat meghirdetése teljesen bevett szokás, és közhasznú egyesületként kötelességünknek is tartjuk, ezért minden évben megjelentetjük valamelyik országos napilapban – mondta Őze István, az UTE elnöke. – Azt még az elején tisztázni szeretném, hogy nem gyerekeket vagy sportolókat keresünk, hiszen sokan vagyunk, már így is alig férünk el a tornatermeinkben. Viszont segíteni szeretnénk azoknak, akik rászorulnak, mert mondjuk nem engedhetik meg maguknak, hogy tagdíjat fizessenek, de nagy segítség lenne nekik, ha használhatnák egyesületünk létesítményeit, eszközeit, vagy van kedvük részt venni szakosztályaink munkájában, sporttevékenységében.”

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.