NS Hosszabbítás: Lékó Péter – visszatérés és árnyékboksz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.07. 18:54
null
Lékó Péter (Fotó: Földi Imre)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Évek óta nem nyilatkozik, a 2016-os sakkolimpia óta – amelyen nem szerepelt, de nem azért, mert nem vállalta, hanem azért, mert nem jelölték – saját maga választotta azt, hogy inkább csöndben marad. Miért? Az okokról, a szövetséggel való viszonyáról, a magyar válogatottról, a régi dicsőségről és sérelmekről, az új kihívásokról most végre a csöndet megtörve nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Lékó Péter, a legmagasabb Élő-pontszámot elérő magyar sakkozó.

A szeptember 23-án kezdődő grúziai sakkolimpián válogatottunk első tábláján játszó Lékó Péter a szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletben mesél még kis tanítványáról, a zseninek tartott 13 éves német Vincent Keymerről, a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatához fűződő remek kapcsolatáról, és a pingpongozást váltó bringázásról. Vincze Szabolcs remek interjúja, Földi Imre kiváló fotóival.

És a Hosszabbításban olvashat még arról is, hogy…

…miért járt csodájára a világ a Wisnieski, Fontaine, Kopa, Piantoni, Vincent támadó ötösnek, és hogyan jutott el a francia futball a Saint-Étienne aranykoráig. Kormanik Zsolt sorozatának 3. része.

…miért kellett elmenekülnie a magyar kajak-kenu sport első olimpiai érmesének és első női gyorskorcsolyabajnokunknak. A 62 éve Svájcban élő Gurovits József és Földváry-Boér Mária keserű-szép élettörténetét Szabó Gábor jegyezte le.

…mit hagyott ránk a sziporkázó humorú karikaturista, a 115 éve született Szepes Béla. Az olimpiai ezüstérmes gerelyhajító hagyatékát Csillag Péter és Tumbász Hédi csodálta meg Pasaréten.

…miért került be a 2020-as tokiói olimpia műsorába a karate. Az ötkarikás játékok új versenyszámát Lakner Gábor mutatja be.

…miért nem lett a veszprémi kézilabdacsapat kapusa Vastag Csaba. A naponta tíz kilométert futó népszerű zenésszel Tóth Anita beszélgetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik