Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2019.07.19 22:55

NS Hosszabbítás: kőkorszaki C-csoporttól az elit-vb-ig

Szinte ő maga a magyar jégkorongsport, képletesen szólva egyik kezét Pásztor György, a másikat egy fedett csarnokban nevelkedő tehetség fogja. Kangyal Balázs átélt mindent a kőkorszaki C-csoportos szerepléstől az elit-világbajnokságig, és 50. születésnapján vissza- és előre is tekint.

 

Kangyal Balázs (középen) átélt mindent a hazai jégkorongban

A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő interjúban Kangyal Balázs beszél arról, miként változott meg az élete a szívritmuszavara diagnosztizálása óta, miért értékelődött fel a szemében rengeteg olyan tudományág – pszichológia, természetgyógyászat, dietetika –, amelyről korábban azt gondolja, csupán parasztvakítás. És miért érzi úgy, hogy a magyar jégkorongsport letért az ideális útról. Szűcs András és Tumbász Hédi interjújából kiderül az is, miért tartják úgy a hokisok, a jég nem hazudik.

És a Hosszabbítás-mellékletben még olvashat arról is, hogyan jutott el…

…a luxuskörülményektől a több millió schillinges tartozásig Niki Lauda. A Formula–1 legendájának életéről írt sorozatunk második része Zsoldos Barnától;

…a nullától az olimpiai kvalifikációs tornáig a magyar hetesrögbi-válogatott. A sportág hazai helyzetét tekintette át Vincze Szabolcs;

…az aromán szubetnikumból a wimbledoni bajnoki címig Simona Halep. Kolozsvári kollégánk, Boros Miklós háttéranyaga arról, milyen a megítélése a teniszcsillagnak Romániában;

…a mezítlábas kísérletektől az egyedien értelmezett Fosbury-technikáig Major István. A háromszoros fedett pályás Európa-bajnok magyar magasugró történetét Vincze Szabolcs elevenítette fel;

…a cseh légierő vadászgépétől a Red Bull Air Race világbajnoki címéig Martin Sonka. A vb-pontversenyt vezető kiváló pilótával Tóth Anita beszélgetett.

 

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.

2020.03.26 22:28:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Még meg is tudják magyarázni a – megmagyarázhatatlant.

2020.03.25 23:32:01

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor jönnek sorra az információk, hogy melyik bajnokságban meddig nem játszanak egészen biztosan, akkor az ilyen esetek derítenek jobb kedvre. Megmutatják, hogy a sportvilág minden szorult helyzetből megtalálja a kiutat.