NS Hosszabbítás: Federer, Buffon, Jágr – mi a közös?

Vágólapra másolva!
2017.03.31. 20:48
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Harmincöt fölött járnak, de hétről hétre bizonyítják, sportágukban még mindig a világ legjobbjai közé tartoznak. Évtizedeken átívelő fantasztikus pályafutással a hátuk mögött is motiváltak, céljaik nagyra törők. Összeállításunkban 14 negyven felé közeledő sportcsillag különleges csúcsait vesszük sorra.

• Hány rekordot tart az úgynevezett Open-éra 1968 és az ATP-rangsor 1973 óta jegyzett történetében a 35 éves svájci teniszező klasszis, Roger Federer?

• Hány év telt el az NHL-ben 18 évesen bemutatkozó és még 45 évesen is játszó cseh jégkorongozó állócsillag, Jaromír Jágr első és legutóbbi Stanley-kupa-döntője között?

• Mely NFL-csúcsok megdöntése motiválja még az ötszörös Super Bowl-győztes, 39 éves Tom Bradyt?

• Miért gondolna visszavonulásra az NBA történetének első negyvenen felüli kosarasaként egy meccsen hat triplát dobó Vince Carter?

• Hányadik világbajnoksága lehet a 2018-as oroszországi torna a 168 válogatottbeli fellépésnél tartó olasz futballkapusnak, Gianluigi Buffonnak?

• Mivel került be a Guinness-rekordok könyvébe a 44 évesen és 293 naposan a planicai szezonzáró vk-versenyen bronzérmet szerző japán síugró legenda, Kaszai Noriaki?

• Miben jár húga, Serena előtt a 2020-as tokiói olimpián éremszerzésre készülő 36 éves teniszcsillag, Venus Williams?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő összeállításból.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy…
…miként kezdett új életet Debrecenbe leköltözve a nyílt vízi hosszútávúszással gyorsan megbarátkozó Risztov Éva?
…hogyan alakult az úszósport kimagasló egyénisége, a 90. születésnapját április 4-én ünneplő Székely Éva fantasztikus pályafutása az első tempóktól a Hall of Fame-ig?
…a Nemzetközi Olimpiai Bizottság földrészek közötti rotációs elvét ismerve, mikor kerülhet szóba ismét Budapest a nyári játékok házigazdájaként?
…a tájfutóként, karatékaként, tereprali-versenyzőként a kihívást kereső humorista, Badár Sándor miért vágott most neki a Mount Everest meghódításának?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik