Női asztalitenisz-vk: Póta két győzelemmel a nyolcaddöntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 13:57
Póta Georgina mindkét mérkőzését megnyerte, így csoportja utolsó meccsétől függetlenül már biztosan az élen végez hármasában és bejut a nyolcaddöntőbe a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a Linzben pénteken megkezdődött világkupán.

A friss világranglistán 26. helyezett, Berlinben légióskodó magyar játékos – a torna tizedik kiemeltje – előbb az ausztrál-kínai Jian Fang Layt verte, majd a tajvani Cseng I Csingnél is öt szettben bizonyult jobbnak. Két riválisa a csoport utolsó találkozóján már csak a második helyért küzdhet.

A vk-n húsz játékos indult, a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelték, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdenek a főtáblára jutást érő első két helyért. A szombati nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem. Póta a legjobb 16 között a hongkongi Li Ho Csinggel találkozik.

A 29 éves Póta az európai Top 12-n elért hatodik helyével érdemelte ki a meghívást, és 2008 után másodszor vehet részt a versenyen. A linzi torna 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.

NŐI ASZTALITENISZ-VK
2. CSOPORT

Póta–Lay (ausztrál) 4:1 (–11, 3, 9, 3, 6,)
Póta–Cseng I Csing (tajvani) 4:1 (–11, 5, 5, 5, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik