Női asztalitenisz Ek: rosszabb szettaránnyal kiesett a Budaörs

Vágólapra másolva!
2020.02.15. 21:15
A Budaörs 3:2-re kikapott szombaton a vendég orosz Taganrogtól a női asztalitenisz Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, és rosszabb szettaránnyal búcsúzott a sorozattól.

A magyar csapat a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaként került át az ETTU-kupa utódjának számító Ek-ba, amelyben a legjobb nyolc között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a múlt heti első meccsen, Oroszországban 3:2-re nyert.

A párharc második, budaörsi találkozója nem indult jól magyar szempontból, Pergel Szandra ugyanis három, viszonylag sima szettben kikapott az első összecsapáson is magabiztos Margarita Fetyuhinától. A szerbiai Surján Szabina javított, nagy csatában legyőzte Julija Prohorovát, de aztán ismét az oroszok kerültek előnybe, Anasztaszija Kolis ugyanis szintén ötszettes küzdelemben jobbnak bizonyult Nagyváradi Mercédesznél.

A múlt heti meccshez hasonlóan Pergel ezúttal is megverte Prohorovát, ráadásul most nem öt, hanem három játszmában, így az utolsó, Surján–Fetyuhina ütközetre maradt a döntés.

Az első szett a budaörsi játékosé lett, a folytatásban azonban az egész párharcban verhetetlennel bizonyuló, végül három mérkőzést nyerő Fetyuhina irányított, és mivel a két 3:2-es vendégsikerrel végződött összecsapás alatt az oroszok négy szettel többet nyertek, mint a magyarok, a Taganrog jutott az elődöntőbe.

NŐI ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SH-ITB Budaörsi 2i SC–TMK-TAGMET Taganrog (orosz) 2:3

Pergel Szandra–Margarita Fetyuhina 0:3 (–8, –9, –8)
Surján Szabina–Julija Prohorova 3:2 (–10, 9, –5, 12, 5)
Nagyváradi Mercédesz–Anasztaszija Kolis 2:3 (9, –7, –6, 4, –6)
Pergel–Prohorova 3:0 (7, 4, 5)
Surján–Fetyuhina 1:3 (8, –6, –12, –5)

Továbbjutott: a Taganrog, 5:5-ös összesítéssel, 22:18-as szettaránnyal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik