MPB: Deutsch Tamást választották a paralimpiai bizottság alelnökének

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.27. 13:50
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlésén a küldöttek egyhangúlag Deutsch Tamás korábbi ifjúsági és sportminisztert választották meg a szervezet alelnökének.
Deutsch, aki a Fidesz európai parlamenti képviselője, rövid beszédében azt mondta: az a célja, hogy egy-két éven belül az MPB évi állami támogatása egymillió euró legyen.

Az MTK májusban megválasztott elnöke példaként Olaszországot említette, ahol a fogyatékkal élő sportolók nemzetközi eredményei elmaradnak a magyarokéitól, mégis évi 12 millió euróból gazdálkodhat az ottani paralimpiai szervezet. Az MPB jelenleg valamennyi költsége fedezésére évente körülbelül 400 ezer eurót kap az államtól.

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke ismertette a jövő évi terveket. Elsődleges célnak nevezte, hogy minél több nemzetközi eseményt rendezzen Magyarország: szeptemberben Egerben kerül sor a kerekesszékes vívó világkupaversenyre, s ugyanitt rendeznek – később kijelölendő időpontban – asztalitenisz vk-viadalt is. Az MPB pályázatot nyújtott be az erőemelő Európa-bajnokság megrendezésére, és augusztusban Magyarországon lesz a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) irányító testületének, a végrehajtó bizottságnak az ülése.

Az MPB közgyűlésen köszöntötték az idei világbajnokságokon érmet szerző sportolókat és edzőiket. Elismerést vehetett át az úszók közül Sors Tamás (100 m pillangó, arany), Vereczkei Zsolt (50 m hát, ezüst) és Tóth Tamás (50 m gyors, bronz), a vívóknál Szekeres Pál (tőr, ezüst), Krajnyák Zsuzsa (párbajtőr, ezüst), Dani Gyöngyi (tőr, bronz), valamint az ezüstérmes női tőrcsapat (Krajnyák, Dani, Juhász Veronika, Pálfi Judit). Az asztaliteniszezőknél a Csonka András, Zborai Gyula összeállítású csapat lett harmadik. A sportolók mellett edzőik, szövetségi kapitányaik is elismerésben részesültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik