MTI 2018.12.04 18:09 Frissítve: 2018.12.04 18:44

MOB: táplálkozástudományi intézettel működnek együtt

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) együttműködési megállapodást kötött a Scitec Institute sport- és táplálkozástudományi intézettel.


Kommunikációs partnerének keddi tájékoztatása szerint az intézet a tokiói olimpiáig sporttáplálkozási tanácsadással, valamint egyénre szabott étrend-összeállítással segíti az olimpikonok felkészülését. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke kiemelte: az olimpiáig hátralévő bő másfél év „rendkívül fontos időszaka a magyar sportnak”.

„A sportolók számára összeállított, legfrissebb tudományos eredményeken alapuló egyéni támogatás segíti őket a hatékonyabb edzésmunkában, a teljesítmény növelésében és a gyorsabb regenerációban, ezáltal jobb versenyeredményeket érhetnek el. Ez döntő lehet a mai élsportban” – közölte a sportvezető, aki hozzátette, miután a MOB-nak mindennél fontosabb a sport tisztasága, ezért csakis szigorú doppinganalitikai vizsgálatoknak megfelelő partnerrel tudnak elképzelni egy ehhez hasonló együttműködést, amely kívánalmaiknak az intézet megfelel.

Szász Máté, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetője kifejtette: az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a sportolók nem fektetnek akkora hangsúlyt az étkezésükre, mint az edzésükre.

„A sporttáplálkozás tudománya világszerte gyerekcipőben jár, ugyanakkor egyre nagyobb az igény arra, hogy a sportolók teljes körű, személyre szabott felkészülésben részesüljenek a táplálkozási és a sporttanácsadás területén is” – mondta Szász.

2019.08.09 19:33:10

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Lehetne Budapest a sportvilág Oscarjaként elkönyvelt Laureus-díj gálájának helyszíne?

2019.08.13 11:16:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bőrtípusunknak megfelelő testápoló rendszeres alkalmazása rendkívül fontos. (x)

2019.08.12 00:23:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Tekintélyes szervezetek érzik úgy, hogy itt kell letelepedniük.

2019.08.12 00:14:56

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Ha a legjobb vagy, ha kivívod a győzelmet (és egyébként akkor is, ha harmadik, nyolcadik, hetvenedik vagy utolsó előtti lettél becsületesen küzdve), senkit sem érdekel, hogy honnan jössz.