MTI 2012.10.12 13:14 Frissítve: 2015.03.31 02:17

MOB: Szabó Bence a szervezet új főtitkára

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hivatalos sajtóközleményben tudatta: Molnár Zoltán főtitkári megbízatása a pénteki nappal megszűnt, utódja a poszton Szabó Bence lesz.

„A pénteki elnökségi ülésen Borkai Zsolt MOB-elnök kezdeményezte, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége járuljon hozzá Molnár Zoltán főtitkári megbízatásának mai nappal történő megszüntetéséhez. Borkai Zsolt MOB-elnök indoklásában megköszönte és kiemelten dicsérte Molnár Zoltán elmúlt évtizedekben végzett színvonalas munkáját, elismerve, hogy sokat tett a magyar sportért és az olimpiai mozgalomért, többek között a MOB-iroda élén, ugyanakkor kifejtette, hogy a jövőben más szemléletű vezetővel kíván dolgozni. Molnár Zoltán tudomásul vette a döntést” – tudatta a MOB.

Borkai Zsolt Szabó Bencét javasolta Molnár Zoltán utódjának, ezt a MOB elnöksége egyhangúlag elfogadta.

„Köszönöm a megtisztelő feladatot, elfogadom. Köszönöm Molnár Zoltánnak, hogy sportszerű, korrekt módon állt a döntéshez. Az elmúlt időszakban sokat tanultam tőle. A legjobb tudásom szerint fogom szolgálni az olimpiai mozgalmat” – mondta a főtitkár.

NEM NYILVÁNOSAK A JUTALMAK

Az elnökségi ülésen állásfoglalás született a londoni olimpián részt vett sportszakemberek és az olimpiai csapatiroda munkatársainak jutalmazása kapcsán.

A szervezet állásfoglalása szerint a MOB működése és döntései nyilvánosak, de a személyes adatok törvényi védelme érdekében a Magyar Olimpiai Bizottságnak nem áll jogában nyilvánosságra hozni a jutalmak mértékét. Amennyiben az illető személy a hozzájárulását adja, kizárólag csak ebben az esetben hozhatja nyilvánosságra a saját konkrét jutalmát.

 

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.