MOB: Szabó Bence a szervezet új főtitkára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.10.12. 13:14
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hivatalos sajtóközleményben tudatta: Molnár Zoltán főtitkári megbízatása a pénteki nappal megszűnt, utódja a poszton Szabó Bence lesz.

„A pénteki elnökségi ülésen Borkai Zsolt MOB-elnök kezdeményezte, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége járuljon hozzá Molnár Zoltán főtitkári megbízatásának mai nappal történő megszüntetéséhez. Borkai Zsolt MOB-elnök indoklásában megköszönte és kiemelten dicsérte Molnár Zoltán elmúlt évtizedekben végzett színvonalas munkáját, elismerve, hogy sokat tett a magyar sportért és az olimpiai mozgalomért, többek között a MOB-iroda élén, ugyanakkor kifejtette, hogy a jövőben más szemléletű vezetővel kíván dolgozni. Molnár Zoltán tudomásul vette a döntést” – tudatta a MOB.

Borkai Zsolt Szabó Bencét javasolta Molnár Zoltán utódjának, ezt a MOB elnöksége egyhangúlag elfogadta.

„Köszönöm a megtisztelő feladatot, elfogadom. Köszönöm Molnár Zoltánnak, hogy sportszerű, korrekt módon állt a döntéshez. Az elmúlt időszakban sokat tanultam tőle. A legjobb tudásom szerint fogom szolgálni az olimpiai mozgalmat” – mondta a főtitkár.

NEM NYILVÁNOSAK A JUTALMAK

Az elnökségi ülésen állásfoglalás született a londoni olimpián részt vett sportszakemberek és az olimpiai csapatiroda munkatársainak jutalmazása kapcsán.

A szervezet állásfoglalása szerint a MOB működése és döntései nyilvánosak, de a személyes adatok törvényi védelme érdekében a Magyar Olimpiai Bizottságnak nem áll jogában nyilvánosságra hozni a jutalmak mértékét. Amennyiben az illető személy a hozzájárulását adja, kizárólag csak ebben az esetben hozhatja nyilvánosságra a saját konkrét jutalmát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik