nemzetisport.hu 2019.06.23 22:39 Frissítve: 2019.06.23 22:57

Lőw Zsolt a vakációról és a PSG-ről; a vívó Eb értékelése

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

• Lőw Zsolt első szóra vállalta, hogy részt vesz az idősebb Dárdai Pál emlékére rendezett gálameccsen. A PSG másodedzőjének nem kellett túl sokat utaznia Pécsig, hiszen jelenleg a családjával a Balatonon üdül. Lapunknak elmondta, a tavalyi évvel ellentétben, amikor a klubváltás és a költözködés miatt igencsak zaklatott időszakot élt át, most nyugodtan pihen. A vakáció már nem sokáig tart, július 6-án elkezdik a munkát a francia fővárosban. Hogy miként alakulhat a PSG kerete, arról is faggattuk a trénert.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra már elindult a belépők igénylése, és az első szakasz július 12-ig tart. Aki szeretne a lelátón szurkolni a jövő évi kontinensviadalon, annak most kell lépnie, különben minimális esélye marad arra, hogy jegyhez juthasson. Egy hét alatt máris 4.5 millió igénylés futott be! A belépők értékesítésével kapcsolatban rengeteg a kérdés, a legfontosabb információkat osztjuk meg most olvasóinkkal a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs osztályának közreműködésével.

Amikor 2007-ben aláírt a Bayernhez, Franck Ribéry nem gondolta volna, hogy egészen 2019-ig Münchenban futballozik. Ám így történt, s aligha bánta meg, hiszen e tizenkét év alatt 23 trófeát szerzett a bajor sztárcsapattal. A búcsúja is emlékezetesre sikerült, a Frankfurt ellen dőlt el a salátás tál sorsa, és ha csak csereként is, pályára lépett, sőt gólt is szerzett. Interjúnkból kiderül többek között az is, miért nem költözött 2010-ben Madridba, amikor a Real minden követ megmozgatott a megszerzéséért.

Négy érmet szereztek a magyar versenyzők a Düsseldorfban megrendezett vívó Európa-bajnokságon. A tavalyi egy arany után ez alkalommal két ezüstöt és két bronzot nyert a küldöttség, de Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak ezzel együtt is elégedetten értékelte a látottakat. Kiemelte, hogy a négyből három érmet csapatban hoztak el sportolóink, s olyan kvartettek állhattak fel a dobogóra, amelyeknek reális esélyük van az olimpiai szereplésre.

2020.08.10 17:43:32

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A világon egyetlenként a sport- és a művészeti versenyben is olimpia bajnoknak vallhatta magát Walter Winans.

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.

2020.08.03 20:09:10

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Bűvös évszámok: 1848, 1954 – a történelem, a politika és a sport kapcsolódási pontjairól a Rubicon főszerkesztője, Rácz Árpád beszélt.

2020.08.03 18:49:45

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A nemrégen elhunyt Ennio Morricone sakkbajnok akart lenni és élete végéig rajongott az AS Romáért.