nemzetisport.hu 2019.06.23 22:39 Frissítve: 2019.06.23 22:57

Lőw Zsolt a vakációról és a PSG-ről; a vívó Eb értékelése

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

• Lőw Zsolt első szóra vállalta, hogy részt vesz az idősebb Dárdai Pál emlékére rendezett gálameccsen. A PSG másodedzőjének nem kellett túl sokat utaznia Pécsig, hiszen jelenleg a családjával a Balatonon üdül. Lapunknak elmondta, a tavalyi évvel ellentétben, amikor a klubváltás és a költözködés miatt igencsak zaklatott időszakot élt át, most nyugodtan pihen. A vakáció már nem sokáig tart, július 6-án elkezdik a munkát a francia fővárosban. Hogy miként alakulhat a PSG kerete, arról is faggattuk a trénert.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra már elindult a belépők igénylése, és az első szakasz július 12-ig tart. Aki szeretne a lelátón szurkolni a jövő évi kontinensviadalon, annak most kell lépnie, különben minimális esélye marad arra, hogy jegyhez juthasson. Egy hét alatt máris 4.5 millió igénylés futott be! A belépők értékesítésével kapcsolatban rengeteg a kérdés, a legfontosabb információkat osztjuk meg most olvasóinkkal a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs osztályának közreműködésével.

Amikor 2007-ben aláírt a Bayernhez, Franck Ribéry nem gondolta volna, hogy egészen 2019-ig Münchenban futballozik. Ám így történt, s aligha bánta meg, hiszen e tizenkét év alatt 23 trófeát szerzett a bajor sztárcsapattal. A búcsúja is emlékezetesre sikerült, a Frankfurt ellen dőlt el a salátás tál sorsa, és ha csak csereként is, pályára lépett, sőt gólt is szerzett. Interjúnkból kiderül többek között az is, miért nem költözött 2010-ben Madridba, amikor a Real minden követ megmozgatott a megszerzéséért.

Négy érmet szereztek a magyar versenyzők a Düsseldorfban megrendezett vívó Európa-bajnokságon. A tavalyi egy arany után ez alkalommal két ezüstöt és két bronzot nyert a küldöttség, de Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak ezzel együtt is elégedetten értékelte a látottakat. Kiemelte, hogy a négyből három érmet csapatban hoztak el sportolóink, s olyan kvartettek állhattak fel a dobogóra, amelyeknek reális esélyük van az olimpiai szereplésre.

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.

2020.03.26 22:28:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Még meg is tudják magyarázni a – megmagyarázhatatlant.

2020.03.25 23:32:01

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor jönnek sorra az információk, hogy melyik bajnokságban meddig nem játszanak egészen biztosan, akkor az ilyen esetek derítenek jobb kedvre. Megmutatják, hogy a sportvilág minden szorult helyzetből megtalálja a kiutat.