Létesítmény: egymilliárd forintért épül sportcsarnok Szentgotthárdon

Vágólapra másolva!
2011.09.06. 18:06
Címkék
Egymilliárd forintos beruházással, vállalkozások társasági adójából elkülönített céltámogatás felhasználásával épülhet új sportcsarnok Szentgotthárdon – adta hírül kedden a Nyugat.hu internetes portál.

Az ötletet a Szentgotthárdi Kézilabda Klub vetette fel azután, hogy egy törvénymódosítás lehetővé tette: a vállalkozások társasági adójuk terhére támogathatnak amatőr sportegyesületeket, ha azok az úgynevezett látványcsapatsport kategóriában tevékenykednek.

A kézilabda klub megkeresésére több vállalkozás, köztük a legnagyobb szentgotthárdi cég – a General Motors Powertrain – is rábólintott, így csaknem egymilliárd forintért a tervek szerint egy 2000 négyzetméter alapterületű, mintegy 600 ülőhelyes, összesen ezer fő befogadására alkalmas csarnok épülhet a Rába-parti városban.

A csarnokot multifunkcionálisra tervezik, több sportág számára is alkalmassá kívánják tenni, de könnyűzenei koncerteket is tarthatnak majd benne. A város önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a tulajdonukban lévő sporttelepen építsék fel a csarnokot, ehhez pedig már a szükséges területet is a későbbi üzemeltető kézilabda klub kezelésébe adták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik