Koronavírus: jövőre halasztották a triatlonosok multisport vb-jét

Vágólapra másolva!
2020.05.29. 20:24
A Nemzetközi Triatlon-szövetség (ITU) jövőre halasztotta a hollandiai Almerébe idén szeptemberre tervezett multisport világbajnokságot.

Marisol Casado, az ITU elnöke kiemelte: nehéz volt meghozniuk a döntést, de figyelembe véve elsősorban az érintett sportolók érdekeit, mindenki számára a legjobb megoldás az egyéves halasztás volt. Hozzátették: mindez érinti a rákövetkező évek eseményeit is, így Almere után Townsville 2022-ben, Ibiza 2023-ban lehet házigazda.

A tíznapos multisport vb-n mintegy 8000 sportoló vesz részt, akik olyan versenyszámokban küzdenek meg egymással különböző korcsoportokban, mint duatlon, aquatlon és hosszú távú triatlon.Marisol Casado, az ITU elnöke kiemelte: nehéz volt meghozniuk a döntést, de figyelembe véve elsősorban az érintett sportolók érdekeit, mindenki számára a legjobb megoldás az egyéves halasztás volt. Hozzátették: mindez érinti a rákövetkező évek eseményeit is, így Almere után Townsville 2022-ben, Ibiza 2023-ban lehet házigazda.

A tíznapos multisport vb-n mintegy 8000 sportoló vesz részt, akik olyan versenyszámokban küzdenek meg egymással különböző korcsoportokban, mint duatlon, aquatlon és hosszú távú triatlon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik