nemzetisport.hu 2019.05.25 11:12 Frissítve: 2019.05.25 15:56

Kerekesszékes vívó-vk: Veres remekelt, arany- és bronzérmet nyert Sao Paulóban

Az egyéni versenyek után már biztos, legalább két éremmel, egy arannyal és egy bronzzal jöhet haza a brazíliai paralimpiai kvalifikációs világkupa-versenyről Veres Amarilla. A BVSC vívója a rögtön az első versenynapon megállíthatatlan volt és a női párbajtőrözők (A kategória) közt első helyen zárt. A döntőben honfitársát, Krajnyák Zsuzsannát nagy csatában, 15:13-ra győzte le. Másnap újabb „magyar csata” várt Veresre, a kardvívók (A kategória) negyeddöntőjében Hajmási Évát múlta felül 15:10-re.

„Mindig csapattárs és honfitárs ellen a legnehezebb vívni. Nem is feltétlenül sportszakmai, sokkal inkább érzelmi okokból – idézte fel a két asszót Kovács Iván és Bódy István tanítványa. – Mindenki azt szeretné, ha a csapattársa a lehető legjobb eredményt érné el, erre egymás ellen kell küzdenetek. Ez most mind a két nap megtörtént.”

Az újabb döntő viszont nem jött össze, a későbbi ezüstérmes, ukrán Morkvics 15:13-ra legyőzte Verest az elődöntőben, aki így harmadik lett ebben a kategóriában.

A Career Sport menedzseltje így sem volt elégedetlen, hozzátette: előzetesen csak az volt a célja, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse mindkét kategóriában.

„Mivel a selejtező után első számú kiemelt voltam, így a főtáblán nem kellett vívnom az első körben. A legjobb tizenhat között viszont már nagyon sűrű a mezőny, nincs könnyű ellenfél, mindegy, milyen ágra kerül az ember. Mindenki a tokiói kvalifikációra koncentrál, ennek megfelelően nagyon felkészült.”

Nemcsak Veres Amarilla szerepel remekül Sao Paulóban. Az egyéni versenyek után a magyar csapat összesen hét éremnél jár, Krajnyák Zsuzsanna tőr (A) egyéniben, Osváth Richárd férfi kard (A) egyéniben lett első helyezett.

Hétvégén a csapatversenyekkel folytatódik a brazíliai világkupa-állomás programja.

2019.06.11 16:37:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az edzőterem-utálók és az időjárás fanyalgók is leszámolhatnak a kifogásaikkal.

2019.06.08 09:08:41

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Minden, a hazai sportinfrastruktúrát gazdagító létesítmény átadása öröm és büszkeség.”

2019.06.07 23:49:54

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Minden gyereknek joga van legalább egyszer az életben kipróbálni a nem feltétlenül összkomfortos táborozás minden örömét és izzadságszagát. Ahol a mozgás, a sportolás igénye valahonnan a mélyből jön.

2019.06.05 21:05:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy Szabó Szebasztián tehetséges úszó, csak ráadás.

2019.06.05 21:00:39

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hogy léteztek-e, léteznek-e sportoló hősök? Hogyne! Csak Magyarországon, csak az első világháborúban – ez azért jelentős szűkítés – például számos kiváló versenyző védte önként a hazáját, és halt hősi halált.