VINCZE SZABOLCS 2019.10.11 11:02

Kép: irány a tengerpart! Kezdődik a strandvilágjátékok

Kezdődik a strandvilágjátékok Dohában, amelyen harminckét magyar sportoló méri össze tudását az ellenfelekkel és a katari hőséggel.

A versenyszámok felét a híres Katara Beach nevű tengerparti részen rendezik

 

Még alig ért véget az atlétikai világbajnokság, máris újabb világversenyt rendeznek Dohában, ahol pénteken kezdődik az első strandvilágjátékok. A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOC) által életre hívott ötnapos multisporteseményen 97 ország – 35 európai, 21 ázsiai, 19 észak- és dél-amerikai, 17 afrikai és 5 óceániai – 1240 sportolója vesz részt, hetedik legnagyobb küldöttségként a magyar csapattal, amely harminckét sportolót indít a viadalon.

A résztvevők tizennégy sportág tizenhat versenyszámában mérik majd össze erejüket 350 éremért: 3x3 kosárlabdában, strandfociban, strandkézilabdában, karatéban, kiteboardban, gördeszkában, sziklamászásban, nyílt vízi úszásban, strandteniszben, aquatlonban, 4x4es röplabdában, wakeboardban és strandbirkózásban.

Ebből a magyarok aquatlonban (Bragmayer Zsanett, Kropkó Márta, Dévay Márk), karatéban (Sterck Laura, Nagy Botond), nyílt vízi úszásban (Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Rohács Réka, Székelyi Dániel), strandbirkózásban (Dénes Mercédesz, Sleisz Gabriella, Németh Zsanett) és strandkézilabdában (lányok: Csiki Renáta Adrienn, Győri Ágnes, Király Réka, Kretz Fruzsina, Landi Gabriella, Speth Evelin, Sütő Sára, Tóth Emese Szilvia, Vajda Luca, Vártok Ramóna, fiúk: Balogh Ádám, Gyene Norbert Attila, Hajdú Péter, John András, Kun Attila, Melnicsuk Viktor, Priczel Bence, Vitáris Norbert, Vizes Patrik, Zakics Bence) indulnak.

A magyar női strandkézilabda-válogatott is részt vesz a katari eseményen

A versenyszámok felét a híres Katara Beach nevű tengerparti részen rendezik, de bekapcsolódik a játékokba helyszínként az al-Gharafa homokos arénája, az Aspire Zone és a Ritz Carlton Canal is.

Bekapcsolódik a játékokba helyszínként az al-Gharafa homokos arénája is
Az úszókat sokan irigylik azért, hogy a hűs habokban versenyezhetnek (Fotó: Dömötör Csaba)
2020.07.06 19:50:20

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A mai futball nincs híján az álszentségnek, ám a »bocs« nálam kiveri a biztosítékot, hiszen a mentegetőzés a hívek érzelmeire hat egy olyan világban, amelyben a »Profik vagyunk!« jelszó alapján nem játszhat az érzelgősség.

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.