HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.10 20:30 Frissítve: 2018.08.10 20:39

Kép: felesége miatt kezdte újra, most 81 éves a testépítő

Nem hallott még a japán Kanazava Tosiszukéról? Akkor itt a nagyszerű alkalom: az úriember 81 évesen olyan testépítői fizikummal rendelkezik, amire sokan irigykedhetnek.

HIRDETÉS
Kanazava Tosiszuke 81 évesen is elképesztő formában van (Fotó: asahi.com)

 

Kanazava fiatalon többszörös bajnok volt testépítésben, ám 34 évesen úgy döntött, leteszi a súlyokat és visszavonul. Ekkor teljesen elengedte magát, elkezdett alkoholt fogyasztani és dohányozni is, valamint válogatás nélkül bármilyen ételt megevett, amit megkívánt. Ez egészen 50 esztendős koráig ment, amikor megtalálta a motivációt a változásra.

Felesége ugyanis egyre gyakrabban küzdött rosszullétekkel, betegségekkel, a korábbi testépítő pedig visszaemlékezett arra, hogy felesége akkor volt a legboldogabb, amikor férje évtizedekkel korábban nemzeti bajnok lett. Ezért úgy döntött, hogy visszamegy az edzőterembe, és radikálisan változtat az életmódján: leszokott a dohányzásról és az ivásról is, étrendjébe pedig bevezette a rizst, a szóját, a tradicionális japán miszo levest, tojásokkal és fehérjekiegészítőkkel – de a húst és a halat mellőzte, mert túl nehéz volt számára ezen ételek megemésztése.

Természetesen nem állhatott vissza az edzésekbe ugyanazon intenzitással – a korábban naponta 6 órás tréningeket a felére csökkentette, és miután minden izomcsoportra edzett, két napot hagy a szervezetének a regenerációra.

2016-ban – 80 évesen – a hatodik helyen végzett a 65 év felettieknek rendezett testépítő-világbajnokságon, ám legidősebb versenyzőként külön érmet kapott.

Állítása szerint az újrakezdés óta még egy megfázása sem volt, sérülésekkel, ízületi fájdalmakkal szinte egyáltalán nincs gondja.

 

Toshisuke Kanazawa 81 years of age, at the world championship 2016, proving once again that age is just a number! #ToshisukeKanazawa #Bodybuilding #bodybuilding#gymlife #npc #fitness#mostmuscular #mrolympia #igdaily #inspire #thethunderfoundation #bodybuilding #gymlife #massmonster #fitness #mostmuscular

585 Likes, 7 Comments - Rising Muscle (@risingmuscle) on Instagram: "Toshisuke Kanazawa 81 years of age, at the world championship 2016, proving once again that age is..." 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.12 10:57:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Példaértékű hitét, kitartását a Küldetés című filmből ismerhettük meg.

2018.08.14 19:49:15

Egyéb egyéni M. G.

Az új-zélandi ritmikus gimnasztikázó, Katherine Paton működő vese nélkül is folytatta élsportolói karrierjét.

2018.08.08 23:44:25

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A szaunáról szintén órákat tudnék mesélni, például próbáljon meg valaki ugrókötelezni nyolcvan fokban…

2018.08.08 16:09:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Legyél te is sportújságíró, tanulj nálunk a legjobbaktól! A TE és az MSÚSZ közös képzése az NS kiadójának közreműködésével.

2018.08.05 23:51:46

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportelit legjobbjai csak a szó fizikai értelmében (rágás, nyelés, emésztés) esznek, egyébként pedig táplálkoznak. Ráadásul csak kevéssé bízva a természet, a test erejében, még ki is egészítik a táplálkozásukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS