Junior vívó-vb: magyar arany és bronz női kardban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.09. 18:35
Márton Anna arany-, László Luca pedig bronzérmet nyert kardban a juniorok mezőnyében a plovdivi korosztályos vívó-világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint Márton Anna különösebb megerőltetés nélkül jutott el az elődöntőig: a 32-es táblán 15:4-re, 15:9-re és 15:5-re nyerte mérkőzéseit német, orosz és dél-koreai ellenféllel szemben. A fináléért László Lucával kellett asszóznia, aki amerikai, orosz és francia kardozóval szemben sokkal szorosabb ütközetekben, egy-két tusos győzelmekkel jutott el a legjobb négyig.

A mostanra már a felnőttválogatottban is alapembernek számító Márton Anna az elődöntőben is nagyon magabiztos volt, 15:5-re nyert László Luca ellen, majd a döntőben ugyancsak könnyedén 15:8-ra verte meg az amerikai Sage Palmedót.

A juniorok egyéni versenyében korábban két érmet szereztek a magyarok: a párbajtőröző Bohus Réka ezüstöt, Berta Dániel pedig bronzot nyert.

Előzőleg, a fiatalabbak között, azaz a kadétkorosztályban négy dobogós helyezést gyűjtöttek össze a magyarok. A párbajtőröző Esztergályos Patrik győzött, ugyanebben a fegyvernemben Nagy Kinga a második helyen végzett, míg tőrben Pásztor Flóra és párbajtőrben Tóth Gergely harmadik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik