Junior öttusa Eb: közel húsz országból csaknem száz induló

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.05. 16:20
Címkék
Tizenkilenc ország 46 női és 52 férfi öttusázója vesz részt Székesfehérváron csütörtöktől szerdáig a junior korosztály Európa-bajnokságán, amelyen sérülés miatt nem indul a 2010-es ifjúsági olimpián ezüstérmes Földházi Zsófia.

Az Eb-t felvezető keddi sajtótájékoztatón Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány bizakodó volt a sikeres szereplést illetően, mert mint mondta: a csapat felkészült, ráadásul a fehérvári rendezésű viadalokon jól szoktak teljesíteni a hazai öttusázók.

Korponai István, a férfiak szakmai munkájának felelőse csak a technikai értekezleten hirdeti ki a csapat összetételét, így egyelőre nem lehet tudni, hogy Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence (mindhárom Alba Volán SC), valamint Stróbl Krisztián (Alba Öttusa SE) közül ki lesz az egyéni induló.
Kállai Ákos, a nők szakmai vezetője bejelentette, hogy Földházi Zsófia bokasérülése miatt kihagyja az Eb-t és a felnőtt megmérettetésekre koncentrál, így a háromfős együttesben a címvédő Kovács Sarolta, valamint Hada Noémi (mindkettő Alba Volán SC), továbbá Szabó Noémi (Alba Öttusa SE) kap helyet, míg Réti Anna (MAFC) egyéni indulóként versenyez.

Az Eb-n csütörtökön a nők, pénteken a férfiak selejtezőjét bonyolítják le, a hétvégén lesznek a döntők, míg hétfőtől szerdáig a váltók küzdelmeire kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik