Jótékonyság: olimpiai bajnokok a fogyatékos gyermekekért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.10. 11:15
Szilágyi Áron több közismert személy – Puskás Péter, Horváth Éva, Kulcsár Edina – társaságában jótékonysági céllal vesz részt a 30. SPAR Budapest Maratonon. Olimpiai bajnok vívónk tíz kilométert lefutva jelentős összeggel támogatja a Csemete Alapítvány munkáját.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek a Team Heartnak, és ezzel támogathatom ezt a rendkívül nemes célt – mondta mosolyogva az olimpiai bajnok, aki ennek szellemében gőzerővel készül az október 11-i megmérettetésre. – A Csemete Alapítvány munkáját régóta figyelemmel kísérem, úgy gondolom, hogy kiváló kezdeményezéseikkel sok, fogyatékkal élő fiatal és felnőtt arcára varázsolnak mosolyt. Évek óta Kiss Áron szárnyai alatt edzem, tudom, hogy most is kihozza belőlem a maximumot. Négy-öt kilométerig biztos, hogy remekül megy majd a futás, utána viszont arra számítok, hogy elő kell vennem a rejtett tartalékokat.”

Szilágyi Áronhoz és társaihoz hasonlóan a nemes kezdeményezés mellé állt Kozák Danuta kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Csőre Gábor és Pindroch Csaba színművész, Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, Balzsay Károly ökölvívó, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetség képviseletében Suha Levente és Velkei István speciális olimpikonok.

ACsemete Alapítványt 2009-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a szociálisotthonokban élő fogyatékos kisgyermekek és fiatal felnőttek életminőségén javítsanak. A független jótékonysági szervezet évek óta az adománygyűjtés kreatív formáját alkalmazza, a jótékony célú maraton futást. A Team Heartot egy egészségcentrum és egy táplálék-kiegészítőket forgalmazó cég támogatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik