Ifjúsági olimpia: újabb bronz - Péni a harmadik helyen végzett

Vágólapra másolva!
2014.08.20. 08:40
A Nankingban zajló ifjúsági olimpián Péni István a légpuskások 10 méteres versenyében bronzérmet szerzett. Az úszók közül Horváth Dávid fő számában, 200 mellen a hetedik legjobb idővel bejutott a döntőbe.

Újabb éremmel gazdagodott a magyar küldöttség a második ifjúsági olimpián: sportlövőnk, Péni István tíz méteren a harmadik helyen végzett, megszerezve ezzel a mieink nyolcadik érmét (négy arany, négy bronz) Nankingban. A magyar versenyző a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba, amelyben két gyengébb kör után leszorult a dobogóról, de a hátralévő nyolc sorozatban jól koncentrált, így visszakapaszkodott a harmadik pozícióba. (Az első két helyre nem volt valós esélye.) Az aranyérmet a papírformának megfelelően a kínai Haoran Jang zsebelte be, míg az örmény Hracsik Babajan ezüstéremmel gazdagodott.Péni István tíz méteren a harmadik helyen végzett, megszerezve ezzel a mieink nyolcadik érmét (négy arany, négy bronz) Nankingban. A magyar versenyző a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba, amelyben két gyengébb kör után leszorult a dobogóról, de a hátralévő nyolc sorozatban jól koncentrált, így visszakapaszkodott a harmadik pozícióba. (Az első két helyre nem volt valós esélye.) Az aranyérmet a papírformának megfelelően a kínai Haoran Jang zsebelte be, míg az örmény Hracsik Babajan ezüstéremmel gazdagodott.

Az úszóknál férfi 200 mellen Horváth Dávid megnyerte az előfutamát, és a hetedik legjobb idővel (2:15.69) kvalifikálta magát a döntőbe. Ötven pillangón Szabó Norbert (25.07) középdöntős, Kenderesi Tamásnak (25.92) viszont nem sikerült a továbbjutás. Női 200 gyorson Novoszáth Melinda (2:03.35) nem jutott be a fináléba.

A női kerékpározók csapatversenyében Megyaszai Lilla a 13. helyen ért célba olimpiai krosszban, amelyért négy pontot kapott, így a lányok egy helyet rontva, a 13. helyről várhatják az ötödik, utolsó fordulót.

A fiúknál Erdélyi Attila közel hat és fél perces hátránnyal 14.-ként végzett, három pontot kapott, a csapat pedig négy helyet visszaesve a 18. pozíciót foglalja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik