Hosszabbítás: edzésekről ellógó Federer; Gátra, magyar!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 21:55
null
Az atlétika és a klub a családban maradt: az apa és a fiú <br />mindig támaszkodhatott egymásra (Fotó: Földi Imre)
A Nemzeti Sport szombati mellékletéből ajánljuk.

A Magyar Atlétikai Szövetség tavaly ifjabb Tomhauser Istvánt választotta az év edzőjévé, aki lassan tíz éve irányítja a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs, előtte pedig még hosszabb ideig vezette az Európa-bajnoki bronzérmes Kiss Dániel edzéseit. Azonban abban, hogy edzőként ilyen magas szintre jutott, nemcsak állandó fejlődni akarásának és nyitottságának van óriási szerepe, hanem édesapjának, idősebb Tomhauser Istvánnak is. Az ő történetük pedig az Ikarus BSE története.

Hogyan fonódott össze Tomhauserék élete egy klubbal, amely a rendszerváltozást követő vadkapitalizmusban csaknem eltűnt a süllyesztőben? Miként vált utánpótlásműhellyé az Ikarus BSE atlétikai szakosztálya, s miért választották aztán otthonukká befutott atléták is? Hogyan követte az első fecskét, az Európa-bajnoki bronzérmes Kiss Dánielt a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs? És egyáltalán: miért választották Tomhauserék kitörési pontnak éppen a gátfutást?

A titkokat idősebb és ifjabb Tomhauser Istvánnal Vincze Szabolcs kutatta a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy…
…a teniszedzéseit ellógó, a meccsein hisztirohamokban kitörő kis ördögfajzat hogyan jutott el első nagy trófeájáig, az 1998-as junior wimbledoni bajnokság megnyeréséig. Roger Federerről szóló sorozatunk második részét Bálint Mátyás jegyzi.

…milyen volt az első világháborús oroszországi hadifogolytáborok sportélete – Magyar–osztrák válogatott kötélhúzóverseny Budapesttől hétezer kilométerre, Szibériában curlingező honvédtisztek, transzportjával a legjobb pillanatban érkező futóbajnok katona… A száz évvel ezelőtti hihetetlen történeteket Csillag Péter kutatta fel.

…a XXI. század lenyűgöző sportlétesítményeiért Oitába, Pekingbe, Londonba, Johannesburgba, Atlantába, vagy éppen Felcsútra érdemes utazni. Az építészettörténeti utazás idegenvezetője L. Pap István.

…miért jelenti a legjobb kikapcsolódást Csányi Sándor színművésznek a Balaton körüli kerékpártúra. A Thália Színház művészével Mohay Gábor beszélgetett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik