Gyász: elhunyt Bodor Ferenc

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 23:50
Címkék
Ahogy korábban megírtuk, hosszan tartó, türelemmel viselt betegségben pénteken, 79 éves korában elhunyt Bodor Ferenc Aranytollas és Feleki László-díjas újságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetségének korábbi alelnöke, a Vas Népe volt sportrovatvezetője. Az alábbiakban Sinkovics Gábor megemlékezését olvashatják.

Szerettem hallgatni, ahogy meséltél. Szerettem mögötted ballagni a már lebontott Haladás-stadion fedett lelátóján, mert jó volt érezni, hogy mennyien tisztelnek. Előre köszönt szinte mindenki, és akkor azt gondoltam, egy újságíró nem akarhat többet a pályájától, a munkájától, mint a tiszteletet.Szerettem hallgatni, ahogy meséltél. Szerettem mögötted ballagni a már lebontott Haladás-stadion fedett lelátóján, mert jó volt érezni, hogy mennyien tisztelnek. Előre köszönt szinte mindenki, és akkor azt gondoltam, egy újságíró nem akarhat többet a pályájától, a munkájától, mint a tiszteletet.

Szerettem hallgatni, ahogy meséltél. Ahogy beleélted magad a múlt történéseibe. Milyen átéléssel anekdotáztál a vörös Horváthról, a Dózsa hátvédjéről, aki három gólt szerzett az MNK döntőjében a Haladás ellen! Kívülről fújtad a szombathelyi csapat névsorát is, amely évekkel később csak tizenegyesekkel maradt alul a Fradi ellen egy dupla Magyar Kupa-finálé végén. Megtanultam tőled, hogy a jelenről s a jövőről csak akkor írhatsz hitelesen, ha ismered és tiszteled a múltat.

Megint a tisztelet szó! Ennek szellemében kell elbúcsúznom tőled, pedig még meg sem köszöntem neked a könyvet, az utolsót, amelyet néhány hónapja küldtél el – a betegséggel viaskodva írtad.

Búcsúznom kellene, de nehezen megy. Inkább azt írnám most: ha igaz, hogy a lélek még itt bolyong egy ideig, te biztosan ott leszel ősszel az új Hali-stadion megnyitóján.

Ott a helyed – ott lesz mindig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik