Gyász: elhunyt a honi lovasélet kiemelkedő személyisége

Vágólapra másolva!
2019.01.08. 10:19
Életének 60. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dallos Andor, a hazai és a nemzetközi lovasélet kiemelkedő személyisége.

„Dallos az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója és a Nemzetközi Lipicai Szövetség (LIF) első alelnöke volt. Agrármérnök, egyetemi lovastanár (Állatorvostudományi Egyetem), ízig-vérig tenyésztő. A teljes honi lovasélet érdekeit, a közjó szolgálatát tartotta szemei előtt” – emlékezett meg róla dr. Fehér Károly, a Magyar Lovassport Szövetség kommunikációs igazgatója, elnöki főtanácsadó.

Munkájának elismeréseképpen itthon is több kitüntetésben, díjban is részesült, köztük a Magyar Lovas Szövetség tenyésztői díjában, a szakma legjelesebb elismerésében, a Széchenyi-díjban, a Magyar Lipicai Lótenyésztő Országos Egyesület „gyémántkoszorús tenyésztő” díjában, a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége „Magyar Lóért” díjában. Munkája eredményeképpen a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a magyar lovasélet kiemelten fontos központjává vált – tudatta a kormany.hu.„Dallos az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója és a Nemzetközi Lipicai Szövetség (LIF) első alelnöke volt. Agrármérnök, egyetemi lovastanár (Állatorvostudományi Egyetem), ízig-vérig tenyésztő. A teljes honi lovasélet érdekeit, a közjó szolgálatát tartotta szemei előtt” – emlékezett meg róla dr. Fehér Károly, a Magyar Lovassport Szövetség kommunikációs igazgatója, elnöki főtanácsadó.

Munkájának elismeréseképpen itthon is több kitüntetésben, díjban is részesült, köztük a Magyar Lovas Szövetség tenyésztői díjában, a szakma legjelesebb elismerésében, a Széchenyi-díjban, a Magyar Lipicai Lótenyésztő Országos Egyesület „gyémántkoszorús tenyésztő” díjában, a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége „Magyar Lóért” díjában. Munkája eredményeképpen a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a magyar lovasélet kiemelten fontos központjává vált – tudatta a kormany.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik